Onder meer in de beweegtuin bij de Waterpoort in Beek en Donk kan weer gesport worden.
Onder meer in de beweegtuin bij de Waterpoort in Beek en Donk kan weer gesport worden. Foto: Joost Duppen

Weer actief bezig zijn in de beweegtuinen

Algemeen

Laarbeek - Maximaal vier mensen en op anderhalve meter. Dat is de voorwaarden om weer te mogen sporten bij de beweegtuinen in Laarbeek. Daar nemen de bewegers van de beweegtuinen genoegen mee.

De beweegtuin wordt opgedeeld in vakken zodat er meer bewegers tegelijkertijd kunnen sporten. Bij de warming up blijft iedereen op de eigen plek staan en tijdens het sporten draagt iedereen handschoenen. Kletsen gebeurt natuurlijk wel volop maar dat is ook de bedoeling, zegt Jaccy van den Enden van Laarbeek Actief. Gezellig met elkaar zijn en bijkletsen is zeker in deze tijd belangrijker dan ooit en dat deelnemers tijdens het kletsen sportief bezig zijn is natuurlijk de perfecte combinatie.

Elke week wordt begonnen met een warming-up op muziek om al lekker in de stemming te komen, vervolgens naar de toestellen. samen kletsen en oefeningen doen die uiteenlopen van fietsen en roeien tot hangen en schommelen. Na ongeveer een kwartiertje is er een tussenactiviteit. Dit is in de vorm van een reeks oefeningetjes of een spel. Na de tussenactiviteit nog even door op de toestellen. Als allerlaatste is er een cooling-down met ademhalingsoefeningen en het losschudden van de spieren.

Helaas nog even geen koffie achteraf maar dat mag de pret van het bewegen en samen zijn niet drukken. Ben jij ook benieuwd naar de beweegtuin? Kom eens een kijkje nemen en doe gezellig een lesje mee. Het is geheel vrijblijvend. Kijk op de site van Laarbeek Actief (www.laarbeekactief.nl) voor meer informatie en de locaties. Ook zijn er ‘Beweegboekjes en Wandelroutes’ te vinden op de website.