Afbeelding

Schrijf kerstkaart of een brief voor eenzame dorpsgenoot

Algemeen

Beek en Donk - De onlangs gestarte actie ‘Kerstkapjes tegen eenzaamheid’ verloopt zeer succesvol. Vanuit de winkels en via een online webshop worden er volop mondkapjes verkocht. Met de opbrengst van de mondkapjes worden kerstpakketten voor de eenzame dorpsgenoten samengesteld. Echter, wat zijn kerstpakketten nu zonder een leuke kerstkaart of brief?

Beek en Donkenaren worden daarom nu gevraagd om in de pen te klimmen en een leuke (handgeschreven) kerstkaart of brief te schrijven voor de mensen die dit tijdens de feestdagen nodig hebben. Doe mee met de actie tegen eenzaamheid en lever je kerstkaart of brief uiterlijk 19 december in bij het kantoor van DeMooiLaarbeekKrant, Heuvelplein 3 in Beek en Donk.

De kaarten en brieven mogen anoniem zijn als je maar duidelijk maakt dat je tijdens de feestdagen aan de ontvanger zult denken. De ontvangen kaarten en brieven worden samen met de kerstpakketten in de dagen voor kerstmis bij de eenzame dorpsgenoten afgegeven.

Ken jij iemand die eenzaam is en extra aandacht nodig heeft?
Via de lokale welzijnsorganisatie LEV-groep Laarbeek (nathalie.ansems@levgroep.nl) kunnen namen doorgegeven van mensen waarvan je de indruk hebt dat die het kleine beetje aandacht rond de feestdagen goed kunnen gebruiken. De LEV-groep maakt op basis daarvan een selectie die uiteindelijk in aanmerking komen voor het bijzondere kerstpakket. Er zal vertrouwelijk omgegaan worden met de namen die doorgegeven worden.

De verkoop van de mondkapjes loopt nog door tot 19 december. Dankzij de inzet van het pop-up naaiatelier ‘De Dames van de Zijden Draad’ worden er dagelijks nieuwe mondkapjes gemaakt met telkens weer nieuwe dessins. Kijk bij de supermarkten Jumbo, Plus en Jan Linders of bij Lifestylecenter Laarbeek en Tuincentrum de Biezen of er een leuk mondkapje tussen zit. 

De mondkapjes worden ook online verkocht via www.rotarygbl.nl/kapje.