Nils Dirven is naast eindredacteur van het clubblad “De Kijk Op …” ook fervent badmintonner.
Nils Dirven is naast eindredacteur van het clubblad “De Kijk Op …” ook fervent badmintonner.

Clubblad BC Lieshout bereikt 25-jarig jubileum

Sport

Clubblad BC Lieshout bereikt 25-jarig jubileum

Lieshout - Ook in deze tweede (gedeeltelijke) lockdown zijn de activiteiten van veel sportverenigingen fors teruggelopen; sommige verenigingen liggen zelfs helemaal stil. Badminton Club Lieshout is 'beperkt geopend': de jeugd mag gewoon spelen en de senioren mogen alleen singlepartijen spelen. Geen sociaal samenzijn, geen kantine, geen training en geen nevenactiviteiten. Vanwege het gemis is het belangrijk dat hét medium dat de leden nog bindt gewoon verschijnt, zowel in print als digitaal: hét clubblad van Badminton Club Lieshout: “De Kijk Op …”.

25 jaar
“De Kijk Op …“ is exact 25 jaar hét clubblad van Badminton Club Lieshout. In die jaren dat het blad nu bestaat heeft het vele vormen gehad waarin het steeds met de tijd is mee-ontwikkeld. Inmiddels verschijnt het opvallende gele clubblad steeds zes keer per jaar. Om de twee maanden valt er dus een nieuw clubblad bij de leden op de deurmat. Overigens wordt het clubblad niet alleen onder de leden verspreid. Ook diverse leestafels bij bijvoorbeeld fysiotherapeuten, huisartsen, bibliotheek en gemeentehuis worden voorzien van het clubblad. Op die wijze kan iedereen nóg beter kennismaken met het wel en wee van de vereniging.

Ook in deze tweede crisistijd werkt de redactie gewoon door om het clubblad op tijd te laten verschijnen; deze week verschijnt jaargang 24, nummer 6, waarmee het 25-jarig jubileum bereikt wordt. En, net als de vormgeving is ook de redactie met de tijd mee ontwikkeld. Op dit moment bestaat de redactie uit Corine Holweg, Marthijn Junggeburth en Jos Kluitmans, waarbij de eindredactie in handen is van Niels Dirven, die ook de uiteindelijke productie verzorgt. Ieder redactielid heeft, naast algemene bijdragen, ook zijn eigen rubriek. Zo interviewt Jos Kluijtmans steeds weer een lid voor zijn rubriek “de Badmintonner …”, waardoor die geïnterviewde wat van zijn privéleven bloot legt. Corine Holweg gaat in haar rubriek “gezien door Crien” steeds in op de zaken die buiten het badmintonveld opvallen en Marthijn Junggeburth schrijft de column “clearen en klagen”. Deze laatste rubriek gaat over “het wel en wee van BCL”.

Waardevolle informatie
Uiteraard bevat “De Kijk Op …” nog veel meer informatie voor leden én niet-leden. Naast competitiestanden en verjaardagen schrijft voorzitter Stan van Vijfeijken ook steeds zijn visie op Badminton Club Lieshout in zijn rubriek “van de Voorzitter …” en vat hoofdredacteur Nils Dirven in de rubriek “van de Redactie…” de lopende zaken samen. Verder bevat het clubblad vaak puzzels voor de jeugd en (veel) informatie over het bestuur, speeldagen en contributie waardoor het clubblad, nu al exact 25 jaar, een zeer waardevolle rol speelt binnen de vereniging.