Bart Heldens.
Bart Heldens.

Dorpsraad Lieshout blij met nieuwe dorpsondersteuner

Algemeen

Dorpsraad Lieshout blij met nieuwe dorpsondersteuner Bart Heldens

Lieshout - Bart Heldens is sinds 1 september de nieuwe dorpsondersteuner voor Lieshout. In zijn wittebroodsweken is hij meteen aangeschoven bij de Dorpsraad Lieshout om zo de samenwerking meteen op te starten. Dorpsraad Lieshout is op haar beurt blij met de invulling van deze vacante functie. Vanuit sociaal oogpunt is het immers een érg belangrijke functie, die bijdraagt aan het leefbaar houden van het dorp.

Jongerenwerk
Bart is geen onbekende in het Lieshoutse. Sinds 1 mei was hij immers al jongerenwerker binnen de gemeente Laarbeek. En, omdat er wat meer middelen beschikbaar zijn voor het jongerenwerk is het team verruimd naar vier personen: Jaccy van den Enden, Bram Hartogs, Maartje Keizers en dus Bart Heldens. Vanwege deze verruiming is er nu ook ruimte vrijgekomen in het contract van Bart om als dorpsondersteuner in Lieshout aan de slag te gaan. Een functie die sinds enige tijd vacant was.

Sociaal werk
Als dorpsondersteuner is Bart de sociaal werker voor Lieshout. “Heb je een vraag of kun je zelf geen oplossing vinden?” meldt Bart, “neem dan contact met me op en samen met jou ga ik op zoek naar hulp. Bij voorkeur overigens in de kring van mensen die dicht bij je staan”, vult hij aan om duidelijk te maken hoe zijn aanpak is. Bart heeft voor deze functie de goede kennis van alle mogelijke hulptrajecten die er bestaan en beschikt daarnaast over veel mensenkennis: iets dat hij bij deze ondersteuning prima in kan zetten.

Leefbaarheid verbeteren
Dorpsraad Lieshout heeft de nieuwe dorpsondersteuner meteen in haar armen gesloten en hem direct laten aansluiten bij de lopende overleggen en activiteiten. 'Zorg en welzijn' zijn immers belangrijke, permanente aandachtsgebieden van de Dorpsraad. Om die reden is een nauwe aansluiting heel belangrijk en kan de Dorpsraad haar rol spelen in het verbinden van de burgers en de dorpsondersteuner. Allemaal met het uiteindelijke doel voor ogen om de leefbaarheid van het dorp Lieshout (in de gemeente Laarbeek) verder te optimaliseren.

Contact
Mocht je behoefte hebben aan contact met Bart Heldens neem dan contact met hem op via (tel.) 06-40763470 of (e-mail) bart.heldens@levgroep.nl. Houdt er wel rekening mee dat Bart werkdagen heeft van maandag t/m donderdag. Mocht je fysiek met hem af willen spreken dan is hij (nu) op afspraak beschikbaar in het Ontmoetingscentrum aan de Otterweg 27 in Beek en Donk en na corona is hij daar iedere dinsdagochtend beschikbaar.

Voor meer informatie kijk ook eens op www.dorpsraad-lieshout.nl