Een bezoek van Sinterklaas en Roetveegpiet aan de Bernadette basisschool
Een bezoek van Sinterklaas en Roetveegpiet aan de Bernadette basisschool

Zorg om het Dorp-vrijwilligers in Mariahout actief ondanks coronaregelgeving

Algemeen

Mariahout - Helaas zijn we allen zeer beperkt geweest in het ontmoeten van elkaar. Toch zijn de nodige vrijwilligers van Zorg om het Dorp actief gebleven in deze coronatijd. Het bestuur heeft inmiddels weer fysiek vergaderd. De wandelroutes zijn bijgehouden en ook het bestuur van de ZOD-handwerkgroep heeft regelmatig contact met elkaar en het bestuur van ZOD. Ook is er gewerkt aan het onderhoud van de trimbaan en is het Sint-Nicolaascomité actief geweest. Bedankt voor ieders inzet.

Sint-Nicolaascomité
Dit jaar kwam het comité met een doordacht programma dat paste bij de coronaregelgeving. Toch is, na samenspraak met de gemeente en de comités van andere kernen, besloten het programma aan te passen. De intocht van de Sint was nu alleen maar digitaal te zien bij Kontakt-fm. Jammer van de voorbereidingen van het ZOD-comité maar ook hartelijk dank voor de creatieve oplossing, mede verzorgd door de vrijwilligers van ‘Kontakt’. Gelukkig heeft het Sint-Nicolaascomité wel de Sint bereid gevonden, samen met de roetveeg-piet , de Bernadette Basisschool in Mariahout te bezoeken. Het was niet verwacht en daardoor extra leuk voor de kinderen van deze school. Hartelijk dank voor ieders inzet. Het bestuur van ZOD hoopt voor volgend jaar weer op een geweldige intocht in Mariahout.

Huiskamer in het Buurthuis
Er is door afgevaardigden van ZOD-bestuur, als ook in eerder stadium door het ZOD-dorpsondersteuningsteam, nagedacht over de invulling van de ‘huiskamer’ in het Buurthuis. Hoe kunnen ze er voor zorgen dat inwoners van Mariahout e.a. zich hier thuis gaan voelen en vaker binnen lopen om elkaar te ontmoeten. Iedereen die ideeën hierover heeft kan deze doorgeven aan het personeel van het Buurthuis of aan het bestuur van Zorg om het Dorp, dan zorgt deze dat het op de juiste plek komt. Uw betrokkenheid verhoogt de leefbaarheid in Mariahout.

Beweegtuin Oranjeplein
De activiteiten in de beweegtuin op het Oranjeplein zijn weer van start gegaan. Iedereen heeft kunnen lezen dat fysiotherapie Kemps&Maas per 31 december Mariahout gaat verlaten en opgevolgd wordt door Shivofit. Het bestuur van Zorg om het Dorp wil Joke Kemps, Marion Maas en Laurens Heldens bedanken voor hun initiatief tot het ontwikkelen van de beweegtuin als ook de inzet tijdens de gratis lessen, gegeven in de beweegtuin. De vaste waarden, Jaccy van den Enden en zijn stagiaires, blijven in 2021 gelukkig actief voor de inwoners van Mariahout op woensdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur op het Oranjeplein. Iedereen is van harte welkom om mee te doen.

Rabo Clubsupport
Het bestuur van Zorg om het Dorp wil iedereen van harte bedanken voor haar stem en daarmee voor de steun aan de dorpsvereniging. Dank gaat natuurlijk ook uit naar de directie van Rabobank Helmond/Peelnoord die de dorpsvereniging met een bedrag van €881,09 gesponsord heeft.

Inmiddels heeft Zorg om het Dorp ook mooie subsidies mogen ontvangen voor de aanschaf van de duo-fiets. Dank aan Stichting Steun Welzijnszorg en de Rabobank. De duofiets is te reserveren via Verhuur Harold Vereijken Mariahout. Deze fiets bevat een spatscherm en is daarmee coronaproof. Ook niet-huisgenoten kunnen dus met elkaar gaan fietsen. Een goede reden om er even lekker samen op uit te gaan.