Wethouder Monika Slaets, Francien Spit en wethouder Joan Briels bij de geplaatste toestellen.
Wethouder Monika Slaets, Francien Spit en wethouder Joan Briels bij de geplaatste toestellen.

Beweegtuin 'Hart voor elkaar' Beek en Donk compleet

Algemeen

Beek en Donk - Met de plaatsing van de laatste twee beweegtoestellen op woensdag 9 december is beweegtuin 'Hart voor elkaar' compleet. Deze toestellen zijn geschonken door Stichting Kruiswerk Laarbeek.

In verband met de coronacrisis werd het plaatsen en in gebruik nemen sober gehouden. Met het plaatsen hebben de wethouders Monika Slaets en Joan Briels samen met Francien Spit van Stichting Kruiswerk Laarbeek hun steentje bijgedragen. Na een kort openingswoord van Henk Berkers die schetste dat de samenwerking met Francien Spit als schatbeheerder van de KBO en van de gelden van en voor de beweegtuin uitmondde in deze bijdrage. Met als reden dat de beweegtuin een succes was en daarom een stimulans verdiende.

Veel gebruik
Henk vertelde dat in het afgelopen jaar door het vele gebruik van de beweegtuin de behoefte ontstond aan nog een of twee beweegtoestellen. Door het plaatsen van deze twee toestellen hier is ruimschoots aan voldaan. En is de beweegtuin nu helemaal compleet. Wethouder Joan Briels roemde de inzet van Henk en Gerda Berkers, zonder hen was dit nooit tot stand gekomen en door hun enthousiasme stimuleren zij het gebruik. Ook roemde hij de andere vrijwilligers die door hun werkzaamheden het voor elkaar hebben gekregen dat er nu een prachtig beweegtuin staat die voor en door iedereen gebruikt kan worden.

Daarna werden door Benny van den Berg, Louis Houtermans en Henrie Bouwmans samen met Henk de toestellen op de goede plaats verankerd en kunnen deze vanaf heden ook gebruikt worden

Elke maandag en donderdag ochtend van 10.15 u tot 11.00 uur kunt u alle spiergroepen aan bod laten komen tijdens het begeleid oefenen. Ook kunt u buiten deze tijden de beweegtoestellen gebruiken. Het gebruik is ook simpel en kan bijna niet verkeerd. Ook kinderen, mits tot 12 jaar onder begeleiding, zijn welkom. Ook in deze coronatijd is het juist belangrijk om te bewegen. Houdt u er wel rekening met 1,5 meter afstand en groepjes van maximaal 4 personen. Handschoenen dragen is verplicht. Mondkapje mag.