Janne, Lila, Aimeé en Jessie zitten in de kinderMR. Vince ontbreekt op de foto.
Janne, Lila, Aimeé en Jessie zitten in de kinderMR. Vince ontbreekt op de foto.

KinderMR op basisschool De Driehoek

Algemeen

Aarle-Rixtel - Op OBS De Driehoek in Aarle-Rixtel is sinds kort een kinderMR. In deze kinderMR zit uit elk leerjaar één kind, vanaf groep 4. Het enthousiasme om mee te denken was groot.

Er waren meerdere kinderen die in de kinderMR wilden. Daarom moest iedereen die mee wilde doen in de klas vertellen waarom juist hij/zij gekozen moest worden voor de kinderMR. Want als je in de kinderMR zit vraagt dat verschillende vaardigheden; zoals naar elkaar luisteren, goed kunnen vertellen en de mening van je klas meenemen. Je vertegenwoordigt namelijk alle kinderen uit je klas, je kunt dus niet alleen maar je eigen ideeën of mening geven.

Kinderen een stem geven
Doel van de kinderMR is om te horen wat kinderen belangrijk vinden en kinderen een stem te geven. Afgelopen week is de eerste bijeenkomst geweest. Onder leiding van Judith (directeur) hebben de kinderen kennisgemaakt met elkaar, gesproken over de verkeerssituatie bij school en nagedacht over andere toekomstige onderwerpen. Het was een interessante en leerzame eerste bijeenkomst. De kinderen die in de kinderMR zitten zijn Janne, Vince, Lila, Aimeé en Jessie.