Kertviering op het Breinplein.
Kertviering op het Breinplein.

Toch nog kerstviering op Breinplein

Algemeen

Aarle-Rixtel - Nederland zit weer in een strenge lockdown. De komende vijf weken blijven de niet-essentiële winkels dicht en moeten leerlingen en studenten thuisonderwijs volgen. Daarmee zijn de basisscholen tot zeker medio januari gesloten. 

Gelukkig hebben de meeste basisschoolkinderen sinds de laatste sluiting in het voorjaar weinig hinder ondervonden van alle beperkingen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De kinderen kregen weer als volledige groep les, er mocht weer gesport worden en de welbekende ‘anderhalve meter afstand’ bleek tussen de kinderen onderling niet noodzakelijk.

Fusie
Na de fusie van de basisscholen Brukelum en De Heindert begin dit schooljaar, kreeg de kersverse ouderraad de taak om alternatieve activiteiten voor kindcentrum Breinplein te bedenken om het voor de kinderen en het team een onvergetelijk eerste jaar te maken. En met succes!

Begin deze maand lukte het Sinterklaas tussen zijn ‘thuiswerk-activiteiten’ door de Aarle-Rixtelse basisschool van een bezoekje te voorzien. Hiermee wisten de kinderen toch nog een glimp op te vangen van de sint en zijn pieten. Na pakjesavond werd vol enthousiasme aan de laatste twee schoolweken van het jaar begonnen. Waar op vrijdag de pakjes, pieten en schoorstenen nog de overhand hadden, bleek op maandag alles omgetoverd tot een waar kerstparadijs. Aan gezelligheid en lichtjes geen gebrek. Voorbereidingen werden getroffen om de eerste kerstviering als gefuseerde school tot een waar feest te maken. En toen kwam het bericht dat Nederland in lockdown ging en basisscholen moesten sluiten.

Kerstprogramma
Waar kapsters maandag tot diep in de nacht klanten van een kerstcoupe hebben voorzien, boog de ouderraad van kindcentrum Breinplein zich samen met het team over de mogelijkheden om het kerstprogramma op dinsdag 15 december te laten plaatsvinden in plaats van op donderdag 17 december.

Mede dankzij de flexibiliteit van vele Aarlese ondernemers en een enthousiast team aan ouderhulp, werden last-minute de laatste boodschappen gedaan. Toen onze minister-president zijn toespraak hield, stonden de pakketten vol lekkernijen al klaar om naar school gebracht te worden.

En ook bij de kinderen thuis werd niet stilgezeten: liedjes en dansjes voor kerstoptredens werden op verzoek van het team nog snel even geoefend en aan de ouders werd verzocht de mooiste kerstoutfits voor hun kroost klaar te hangen. Met als resultaat: een geweldige kerstviering, compleet met lunch, warmte en gezelligheid. Zo werd het jaar, ondanks alles, in geheel in stijl en volgens traditie afgesloten.

Door inzet van velen kon er toch nog kerst gevierd worden op school.