24 lopers deden mee aan de 'December challenge'.
24 lopers deden mee aan de 'December challenge'.

December challenge bij Runnersclub Lieshout

Sport

Lieshout - Na het succes van de Duvelscross challenge was door de trainers Coen Sanders en Rob Mestrom een nieuwe challenge uitgezet met start en finish bij Kraakman tussen Lieshout en Beek en Donk. De start was op de Staartweg vervolgens Beemdweg, Beemdkant, Provinciale weg en de Beekseweg. Het half onverharde parcours was 4,8 kilometer lang.

Op zaterdag 5 en zondag 6 december werd de challenge al veelvuldig gelopen en weden snelle tijden genoteerd. Op dinsdag werden de tijden nog wat aangescherpt. Bij de heren ontspon een echte wedstrijd en werden meerdere pogingen gedaan om de tijd nog wat scherper te zetten. Winnaar van de Duvelscross challenge Danny Megens zette met 18:33 een supersnelle tijd neer. Op zondag deed Maikel van Weert nog een alles of niets poging om de tijd van Danny te verbeteren, helaas strandde hij op twee seconden.

Ongenaakbaar
Bij de dames was Anne Smeets ook nu weer ongenaakbaar, zij hoefde slecht drie heren voor te laten gaan. Verassend was de naam van Thean van Tiel op de deelnemerslijst. Noodgedwongen moest zij enkele jaren geleden stoppen met hardlopen, maar klokte nu een 2e tijd bij de dames. Ook voorzitter Hans Janssen waagde, na een lange blessure, zich op het parcours. Maar liefst 24 lopers maakte gebruik van deze, door de coronapandemie, nieuwe manier van wedstrijd lopen.

Vereiste is dat je Strava op je telefoon download en de route loopt met je telefoon. Je kunt de challenge op elk moment van de dag lopen, Strava kent het parcours en zorgt voor de tijdregiestatie. Voor uitleg kijk je op www.runnersclublieshout.nl Ook voor de totale uitslag en de tussentijdse verslagen, zelfs volledig op rijm, kun je op deze website terecht. Het is de bedoeling om maandelijks een challenge uit te zetten, misschien al tussen de Kerstdagen en Nieuwjaar.