Een delegatie van Rotaryclub GBL en 'Dames van de Zijden Draad' met enkele kerstpakketten.
Een delegatie van Rotaryclub GBL en 'Dames van de Zijden Draad' met enkele kerstpakketten.

Vijftig dorpsgenoten verrast met kerstpakketten

Algemeen

Beek en Donk - De actie 'Kerstkapjes tegen eenzaamheid' is zaterdag 19 december met succes afgerond. Met de verkoop van ruim 300 mondkapjes is een bedrag van €1.700,00 opgehaald. Rotaryclub Gemert-Bakel, Laarbeek en het pop-up naaiatelier 'De Dames van de Zijden Draad' zijn er in geslaagd om in een maand tijd een breed gedragen actie op te tuigen.

Met de distributie van 50 kerstpakketten op de verschillende adressen in Beek en Donk zijn evenveel dorpsgenoten blij gemaakt. Marjo van Kilsdonk van de Dames van de Zijden Draad was in haar nopjes met dit resultaat. “Wij hebben regelmatig goede doelen kunnen ondersteunen met het maken van diverse producten. Deze actie van Rotary kwam nu als geroepen. Wij wilden namelijk erg graag ons ook inzetten voor een lokaal goed doel, zeker in deze periode tijdens de pandemie. Door de inzet van het netwerk en de organisatiekracht van de Rotaryclub is er een prachtig resultaat gehaald.” Rotarian Antoon van Schaijk vult Marjo aan: “Het is geweldig dat wij met deze actie bij kunnen dragen aan de saamhorigheid in het dorp. Ook al hebben we van alle aangemelde adressen er uiteindelijk maar 50 kunnen selecteren; als je hier over nadenkt zijn het eigenlijk 50 adressen te veel. Alleen al met de aandacht die we hebben kunnen geven aan dit probleem is de actie meer dan geslaagd.”

De verkoop van de mondkapjes startte 21 november vanuit de Beek en Donkse supermarkten, Tuincentrum de Biezen en Lifestyle Center Laarbeek. Middels kerstbomen die volgehangen werden met mondkapjes zijn veel dorpsbewoners geattendeerd op de actie. Door 5 euro in een kerstsok in de boom te doneren of door het bedrag middels een QR code over te maken zijn er uiteindelijk honderden mondkapjes verkocht. De Dames van de Zijden Draad hadden het er maar druk mee. Men kon de productie van de handgemaakte en kleurrijke mondkapjes nauwelijks bijbenen terwijl de Rotaryleden dagelijks de bomen moesten bevoorraden. Volgens Frank van den Eijnden van de Rotaryclub draaide de hele actie op vertrouwen en goodwill. “Met het onderwerp eenzaamheid hebben we de juiste snaar geraakt. Juist tijdens deze tweede lockdown, in een feestmaand waar iedereen eigenlijk samen zou willen zijn, is dat extra beetje aandacht erg welkom. Fantastisch dat de Jumbo, Plus, Jan Linders en Tuincentrum de Biezen iets extra’s hebben willen doen voor deze actie. En dan ook nog de vele partijen zoals Goedemorgen Media, Syan ICT, Many More, Kemme Communicatie en DeMooiLaarbeekKrant die allemaal belangeloos hebben bijgedragen in de realisatie van de actie. Namens alle 50 dorpsgenoten die iets extra’s hebben ontvangen: bedankt!”

Een van de vijftig kerstpakketten die rondgebracht zijn.