Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Online Talent ontwikkelen op PlatOO-scholen

Onderwijs

Aarle-Rixtel/Beek en Donk - Net voor de kerstvakantie werd iedereen overvallen door het bericht dat de scholen een aantal weken dicht moeten. Even balen, maar daarna gingen de teams van openbare basisscholen De Driehoek (Aarle-Rixtel) en Het Klokhuis (Beek en Donk) direct aan de slag om wederom een mooi aanbod voor kinderen neer te zetten.

Uiteraard wordt er op de PlatOO scholen veel aandacht geschonken aan de basisvakken rekenen, lezen en spelling. Daarnaast vinden ze het, ook tijdens de lockdown, van belang dat kinderen aan de slag kunnen met het ontdekken en (verder) ontwikkelen van hun talenten. Daarom werd er contact opgenomen met Qrabbl, een organisatie waar vakspecialisten (creatieve) lessen verzorgen. Uit deze samenwerking ontstonden verschillende online talent workshops waar kinderen van de vier scholen zich op mochten inschrijven.

Vanaf het eerste moment van inschrijven liep het storm. Wat een enthousiasme! Al snel werden er twee workshops bij gepland en ook dat bleek niet genoeg! Na een uur werden opnieuw twee extra workshops aangeboden.

De kinderen van de PlatOO-scholen in Laarbeek kunnen tijdens de eerste week van januari genieten van online lessen in programmeren, techniek, drama, dans, tekenen en muziek. Laat dat talent maar bloeien!