Afbeelding

Stichting Sinterklaas bedankt Aarle-Rixtel

Algemeen

Aarle-Rixtel - Nu de Goedheiligman al weer bijna 3 weken geleden met (voor Aarlese begrippen) stille trom vertrokken is naar Spanje, is het tijd om terug te blikken op een hele bijzondere Sinterklaastijd. Want ook voor de Sint en zijn Pieten was het door het steeds strenger worden van de maatregelen aanpassen dit jaar.

Net toen de toestemming van de gemeente binnen was om geheel binnen de toenmalige regels een groots ontvangst in de Dreef te organiseren, bleek dit niet door te kunnen gaan. Niet getreurd, want binnen de kortste keren lag er dankzij een groep enthousiaste vrijwilligers en met gulle medewerking van een bekende lokale ondernemer een ambitieus plan voor een heuse 'drive-Intocht'. Nog voor de inkt van deze plannen droog was kon dit idee ook de prullenbak in. Maar ook nu was er geen tijd om bij de pakken neer te zitten, er werd overgeschakeld op een digitale intocht, uitgezonden vanuit de geheime studio onder de Kiosk op de Kouwenberg. Gelukkig kon het dit keer wel door gaan en konden alle kinderen van Aarle-Rixtel en velen van daarbuiten via de livestream op de website, de chat of sommigen zelfs rechtstreeks in gesprek via de telefoon er bij zijn. Ook de basisscholen konden, dankzij goed overleg en met enkele kleine aanpassingen, de Sint en zijn gevolg daags voor zijn verjaardag met alle gebruikelijke feestvreugde ontvangen.

Heel veel hulde en dank aan alle vrijwilligers, sponsoren, gemeente, scholen, enz. voor al jullie flexibiliteit en creativiteit om er een bijzondere en onvergetelijke Sinterklaastijd van te maken. En heel veel dank voor alle lieve en hartverwarmende reacties van de kinderen en hun papa’s en mama’s die bij de Stichting Sinterklaas Aarle-Rixtel binnen kwamen. Dit geeft goede moed dat we elkaar volgend jaar weer gewoon treffen aan de kade van de Aarlese jachthaven, voor zowel een ouderwets gezellige in- als uittocht. En als dit om wat voor reden dan ook niet zo mag zijn, is Stichting Sinterklaas Aarle-Rixtel er gerust op dat er ook dan weer een mooi alternatief gevonden wordt met alle vindingrijkheid die het dorp rijk is. Fijne feestdagen en tot volgend jaar.