Diana met haar husky’s Kingston, Sumi, Kaya en Nuka
Diana met haar husky’s Kingston, Sumi, Kaya en Nuka Foto: Mark Barten

Op de koffie bij… Eijck ZorgSupport

Zakelijk advertorial

Beek en Donk - Tijdens het gesprek met Diana van Eijck, eigenaresse van Eijck ZorgSupport, laten haar aaibare stafleden duidelijk merken dat ze er zijn. Husky’s Kingston, Sumi, Kaya en Nuka nemen gezamenlijk een behoorlijk deel van het vloeroppervlak van Diana’s woning aan de Beek en Donkse Kloostertuin in, maar zorgen op een speelse manier voor leven in de brouwerij.

Husky’s nemen al lange tijd een plek in het leven van Diana en haar partner Jan in. “We hebben er al best wat gehad”, vertelt ze. “Veel daarvan hadden een zogeheten rugzakje, zoals een auto-immuunziekte of een handicap. Husky’s zijn geweldige en intelligente dieren, maar ook wel eigenwijs. Ze doen alleen iets als ze er zelf het nut van inzien.”

Diana vertelt dat Jan veel steun aan de honden heeft gehad. “In 2015 kreeg hij een zwaar herseninfarct. Tijdens zijn revalidatie zag ik hem helemaal ontspannen wanneer de honden bij hem waren. Toen we in Duitsland woonden, namen we de honden soms mee naar dementerende mensen. Die mensen bloeiden helemaal op door hun aanwezigheid. Honden kunnen oneindig veel liefde geven en zijn buitengewoon zorgzaam.”

Dat laatste is ook zeker op de hartelijke Diana van toepassing. Afgelopen oktober begon zij haar onderneming Eijck ZorgSupport. “Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk extra hulp kan zijn. Jan kreeg het infarct op het moment dat wij in Duitsland woonden. Zonder hulp van de mensen uit het dorp hadden we het heel moeilijk gehad, zeker toen ik ook nog eens mijn enkel brak. Verschillende mensen gingen toen voor me met de honden lopen.” 

“Ik wil zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis
kunnen wonen en fijn oud kunnen worden”

Ondersteuning van cliënten en mantelzorgers
“Later kreeg mijn vader een hartaanval. Met een totale reisduur van vijf uur, en een hulpbehoevende partner, kon ik er niet zo vaak voor mijn moeder zijn als ik zou willen. Zo gebeurt dat vaker; kinderen wonen niet altijd meer in de buurt van hun ouders. Vrijwillige hulp is fantastisch, maar continu mantelzorg geven, is voor veel mensen erg moeilijk. Met Eijck ZorgSupport help ik daarbij. Wij leveren geen medische zorg, maar support. Dat kan door de cliënt direct te verzorgen, maar ook door de mantelzorger te ondersteunen waardoor die het makkelijker volhoudt.”

Ze vervolgt: “Mensen met een zorgvraag kunnen contact met me opnemen. Ik ga dan langs voor een vrijblijvend intakegesprek om de exacte hulpvraag te bepalen. Soms bestaat die uit het wassen en verzorgen van een cliënt, maar een andere keer uit het doen van boodschappen. Vervolgens ga ik binnen mijn netwerk op zoek naar iemand die de benodigde zorg kan verlenen. Daarbij kijk ik niet sec naar de hulpvraag, maar ik houd er ook rekening mee of de persoonlijkheden op elkaar aansluiten.”

De weg wijzen
Diana is momenteel bezig met de opleiding tot MantelZorgMakelaar. “In die hoedanigheid wil ik de mantelzorger nóg beter kunnen ondersteunen en ze de weg wijzen in het oerwoud van regelgeving, bijvoorbeeld zaken omtrent pgb en wmo. Zo kunnen ze zich beter richten op hun zorgtaken. En uiteindelijk kan ik zo beter doen wat ik met Eijck ZorgSupport wil: zorgen dat mensen, zowel jong als oud, zo lang mogelijk thuis kunnen wonen en fijn oud kunnen worden. Want dat is mijn voornaamste missie.”

Meer weten over Eijck ZorgSupport? Kijk op www.eijckzorgsupport.nl