Harmonie De Goede Hoop
Harmonie De Goede Hoop

Geen Nieuwjaarsconcert De Goede Hoop, wel een nieuwjaarsgroet

Algemeen

Aarle-Rixtel - Wie kan het zich voorstellen? Het nieuwe jaar ingaan zonder Nieuwjaarsconcert van harmonie De Goede Hoop uit Aarle-Rixtel? Maar helaas, het is toch echt zo.

De leden hebben dit jaar nauwelijks samen kunnen repeteren. Gelukkig hebben ze niet stilgezeten. Dat zeker niet. In de zomermaanden hebben ze buiten kunnen repeteren op gepaste afstand. Toen dat niet meer kon is er een coronacommissie in het leven geroepen. Die heeft online een Coronacafé geopend. Tijdens dit café, dat natuurlijk op dinsdagavond plaatsvond, heeft harmonie De Goede Hoop samen muziek gemaakt, naar muziek geluisterd, er was een quiz en ze hebben gezellig met elkaar kunnen kletsen. Ook hebben ze via Zoom online een concertje gegeven. Dat was heel fijn, maar wat misten ze het samen muziek maken.

Na de zomervakantie begonnen ze weer vol goede moed met repeteren in zaal Bij van Dijk. Dat heeft helaas niet lang geduurd, want de cafés moesten dicht. Gelukkig konden ze al snel in een gymzaal terecht waar ze nu in hele kleine groepjes, om beurten, repeteren. Fijn om elkaar weer te zien, om weer samen te spelen. Maar helaas nog niet zoals ze het zouden willen.

Harmonie De Goede Hoop geeft dit jaar geen Nieuwjaarsconcert, wat ze ontzettend jammer vinden. Maar ze kijken wel weer vooruit en hopen, zodra het weer kan en mag, een mooi concert te organiseren. Ze blijven zeker niet stilzitten.

Het bestuur van harmonie De Goede Hoop wenst iedereen een mooi, maar vooral gezond en muzikaal 2021 toe.