Afbeelding

Voorbespreking PNL via ‘Teams’

Politiek Politiek

Laarbeek - PNL houdt maandag 4 januari een voorbespreking. Deze wordt gehouden via ‘Teams’. Dit is de eerste agenda voor de voorbespreking. Nog geen nieuwjaarsreceptie en geen ledenvergadering maar zo gauw het kan, laat PNL het u weten. De volledige agenda en de vergaderdata, met alle stukken, van de commissies kunt u vinden op de website van de gemeente. 

Klik hier voor Sociaal domein en Algemene zaken (donderdag 14 januari). Klik hier voor Ruimtelijk domein (woensdag 13 januari). Het presidium heeft besloten de vergadering van de commissie Algemene Zaken en Sociaal Domein samen te voegen. Het betreft fysieke vergaderingen. Mocht er bij deze vergadering publiek aanwezig zijn, dan zullen zij verzocht worden om met gepaste afstand boven in de kantine plaats te nemen.

De agendapunten van de gecombineerde vergadering commissie Sociaal Domein en Algemene Zaken betreffen:
• Voorstel tot vaststelling van de Verordening Schuldhulpverlening. Gevraagd wordt om advies uit te brengen.
• Voorstel tot aanpassing van de Verordening Starterslening.
• Voorstel tot vaststelling van de zienswijze Werkprogramma 2021 Metropoolregio Eindhoven.
• Voorstel tot het nemen van besluit op bezwaar Wet voorkeursrecht gemeenten.
• Voorstel tot het terugbrengen van het aantal wethouders en het aanpassen tijdbestedingsnorm.

De commissie Ruimtelijk Domein krijgt een presentatie over Omgevingswet. Andere onderwerpen zijn:
• Opwaarderen bushaltes N615 rotonde Bavaria. Gevraagd wordt om advies uit te brengen over het beschikbaar stellen van een krediet van € 26.000,- .
• Voorstel tot vaststelling van het onderhoudsprogramma wegen en riolering 2021.

Er wordt een presentatie gehouden over deze onderwerpen. Daarnaast wordt gevraagd om advies uit te brengen over het beschikbaar stellen van een krediet voor het onderhoudsprogramma wegen en riolering. 

• Gevraagd wordt om advies uit te brengen over het verplaatsen van het carillon van het voormalige gemeentehuis in Lieshout naar een nader te bepalen locatie in Lieshout en hier voor een budget beschikbaar te stellen.
• Stand van zaken bouwplannen (onder voorbehoud). Bij dit agendapunt wordt u bij eventuele wijzigingen geïnformeerd over de stand van zaken bouwplannen.
• Tot slot het vaste agendapunt stand van zaken intergemeentelijke/regionale samenwerking.

Bent u geïnteresseerd en wilt u mee praten, ook over andere onderwerpen, dan wordt u van harte uitgenodigd om maandag 4 januari online via Teams de vergadering bij te wonen (aanvang 20.00 uur). In verband met de Coronaregels vraagt PNL u (als u via Teams aanwezig wilt zijn) om u aan te melden via info@pnllaarbeek.nl. U krijgt dan de link voor Teams toegestuurd.