Afbeelding
Foto: Mark Barten

Opnames video ‘Laarbeek in Beweging!’

Senioren

Laarbeek - Laarbeek Actief is donderdag 14 en vrijdag 15 januari bezig geweest met de opname van een zestal filmpjes van vijftien minuten beweging. Dit onder de noemer ‘Laarbeek in Beweging!’, afgeleid van het programma ‘Nederland in Beweging!’ dat tijdens werkdagen op Omroep Max te zien is.

Evenals ‘Nederland in Beweging!’ richt ook Laarbeek Actief zich tot de groep senioren. “Het is erg belangrijk om in beweging te blijven, zeker in deze tijd”, vertelt sportcoach Jaccy van den Enden. Jaccy begeleidde, soms samen met stagiaires van Laarbeek Actief, bij de beweegtuinen in Laarbeek. “De beweegtuinen worden erg goed bezocht. Het is voor ouderen een momentje om in beweging te zijn, maar ook de sociale contacten zijn belangrijk. Dat dit nu wegvalt door de situatie omtrent het coronavirus, is erg jammer, maar de gezondheid staat natuurlijk voorop. Zodra het weer mogelijk is, zullen we weer ondersteuning bieden in de beweegtuinen.”

Om deze doelgroep toch in beweging te houden komt Laarbeek Actief, in samenwerking met de gemeente Laarbeek en de LEVgroep, nu met een nieuwe serie bewegingsopnames. “Deze opnames worden uitgezonden via onze social media kanalen en via de zender van Kontakt TV. Gedurende zes weken komt er iedere week een nieuwe aflevering met andere bewegingen. Onze stagiaires laten de bewegingen duidelijk zien en zelfs vanuit de stoel kun je meedoen. In een van de uitzendingen bewegen ook Monika Slaets (wethouder gemeente Laarbeek) en Jacqueline van de Ven (LEVgroep) mee.

De eerste uitzending is op maandag 18 januari.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding