Er wordt door vrijwilligers hard gewerkt.
Er wordt door vrijwilligers hard gewerkt.

Trimbaan in Mariahout winterklaar

Algemeen

Mariahout - Jaarlijks ontvangt de Zorg om het Dorp-werkgroep ‘Trimbaan’ van de gemeente Laarbeek een hele grote berg houtsnippers; zo ook begin januari. Dat betekent dat er weer werk aan de winkel was. Door het verspreiden van de snippers kon de ondergrond bij de diverse toestellen worden geoptimaliseerd zodat deze weer langer droog en zacht kan blijven. De wandelaars, sporters en jeugd zijn hier wederom blij mee.

Elk jaar is dit onderhoud weer een aardige klus en dankzij het feit dat de loader van agrariër Bart van Berkel gebruikt mocht worden en dat externe vrijwilliger Frank deze deskundig bestuurde, werd er veel tijd gewonnen. ZOD is hier dankbaar voor, net als dat het dit is voor de inzet van de vrijwilligers, de aanwezige werkploeg die weer actief de snippers op de plaats geharkt heeft. Zaterdag 9 januari waren namens ZOD Leo Biemans, Leida Leenders, Henri Bouwmans, Hans Roestenburg en Henk Scheepers werkzaam in de bossen.

Uitstapje
Trimbaan Laarbeek, gelegen aan de Rooijseweg en Veghelsedijk, leent zich goed voor een uitstapje met het gezin. Voor jong en oud is er in de bossen van Mariahout wat te doen. Een speeltuin, stormbaan, kabelbaan, trimtoestellen en goed te belopen/rennen wandelpaden. Tijdens deze coronatijd heeft iedereen behoefte om er op uit te gaan. Deze accommodatie ligt lekker dicht bij huis en houdt de inwoners van Laarbeek fit. Iedereen is van harte welkom.