Dit jaar geen optocht met carnaval, maar in Ganzegat wordt wel het carnavalsgevoel gecreëerd.
Dit jaar geen optocht met carnaval, maar in Ganzegat wordt wel het carnavalsgevoel gecreëerd. Foto: Liesbeth van Boxtel

Ganzegat 2021: carnavalsgevoel creëren vanuit thuis

Algemeen

Aarle-Rixtel - Lang is nagedacht en gesproken over de carnaval 2021. De plannen zijn gemaakt, bijgesteld, weer bijgesteld en uiteindelijk vastgesteld. Dat er geen prins zou worden gekozen was al snel duidelijk maar hoe dan verder in het steeds veranderende speelveld? Uiteindelijk zijn door Stichting Organisatie Carnaval Ganzegat een aantal activiteiten gevonden die wel zouden moeten kunnen. Voor al het nieuws en de wijzigingen kunt u de Facebookpagina en de website www.ganzegat.nl in de gaten houden.

Ganzegatter
Het uitbrengen van een carnavalskrant is natuurlijk mogelijk aldus de redactie van de Ganzegatter. Vanaf 23 januari zal de carnavalskrant dan ook thuis worden bezorgd. Een uniek exemplaar, een echt collectorsitem! Een krant zonder een hoofdrolspeler? Laat u verrassen, het is een Ganzegatwaardige krant.

Gratis Ganzekwekavond 2021
Op zaterdag 30 januari aanstaande zal de Ganzekwekavond 2021 plaatsvinden. Stoelen kunt u zelf reserveren, gewoon in uw eigen huiskamer, slaapkamer of tuinkamer. Op deze avond zal een compilatie worden vertoond van de optredens uit het verleden. Uit het tijdperk van Zaal Kersten en uit de recentere optredens in MFC de Dreef. Een echte aanrader voor iedereen die nostalgische beelden nog eens wil terugzien. Veilig vanuit huis.

Beleving in Ganzegat
De Stichting Organisatie Carnaval Ganzegat roept iedereen op deze carnaval niet voorbij te laten gaan. Daarom de oproep in aanloop naar en tijdens de carnaval de Ganzegatse vlag uit te hangen. Voor de Ganzegatters die nog een stap verder gaan en het huis feestelijk versieren is een prijs te winnen. Dit jaar zet de organisatie in op een feestelijk versierd dorp. De winnaar van de gevelversiering zal op ludieke en carnavaleske manier worden geëerd. Inschrijven kan via de website www.ganzegat.nl

Ganzebord
Via de gebruikelijke verkoopkanalen worden 'Plek Ganzen' verkocht. Houd de social media in de gaten voor de verkooppunten. Zijn ze uitverkocht, neem dan even contact op met Stichting Organisatie Carnaval Ganzegat. Indien nodig zijn ze snel bijgemaakt. De 'Plek Gans' kan op het raam worden geplakt. Voor de kosten van € 3,50 per stuk hoeft u het niet te laten. Samen maken we van Ganzegat één groot Ganzebord, daarover leest u meer in de Ganzegatter.

Carnavalsdagen
Ook worden er nog plannen gesmeed om ook thuis het carnavalsgevoel te brengen tijdens de carnaval. Daarover later snel meer.