De gehaakte hartjes zijn straks overal in Laarbeek te vinden.
De gehaakte hartjes zijn straks overal in Laarbeek te vinden. Foto:

Hartjes voor Laarbeek

Algemeen

Beste Laarbeker, wat is de coronatijd toch een lange en nare periode. Gelukkig ontstaan er, juist in zo’n tijd, ook leuke en creatieve ideeën. Een voorbeeld daarvan is de actie, bedacht door een mevrouw in Utrecht en overgenomen door twee dames in Asten, waarmee we ook in Laarbeek starten. Omdat het over een aantal weken Valentijnsdag is, noemen we de actie ‘Hartjes voor Laarbeek’.

Inmiddels zijn diverse mensen in onze omgeving aan het haken geslagen. Zij gaan hartjes haken, die overal in Laarbeek aan bankjes, lantaarnpalen en dergelijk komen hangen. Mensen mogen de hartjes, die ze tijdens een wandeling tegenkomen, mee naar huis nemen. Aan de hartjes hangt de vraag of de vinder een van de twee gevonden hartjes, samen met een kaartje, wil doorgeven aan iemand die dat in deze lastige tijd nodig heeft. Als ‘hart onder de riem’ of gewoon voor de gezelligheid.

Vindt u het leuk om een hartje en kaartje te ontvangen van een Laarbeker? Of kent u iemand waarvan u denkt dat die dit nodig heeft of leuk vindt? Meld dit dan via een privébericht op de facebookpagina ‘Hartjes voor Laarbeek’ of via het mailadres hartjesvoorlaarbeek@gmail.com.

En verder zijn we op zoek naar mensen die ons mee willen helpen met ‘Hartjes voor Laarbeek’ door het haken van hartjes of het verspreiden ervan in Laarbeek. Interesse om mee te helpen? Ook dat kun je melden via facebook of hartjesvoorlaarbeek@gmail.com.

Een HARTelijke groet van Marja Engelen en Annet van Haperen