Teun Senders.
Teun Senders.

Jeugdige ambities: Teun Senders maakt radio met passie

Algemeen

Aarle-Rixtel - Je bent jong en je wilt wat. Waar sommige jongeren nog niet weten wat ze willen gaan doen, is voor anderen al tijden duidelijk welke toekomst zij voor zich zien. In deze rubriek spreken de MooiLaarbeekTeenz met jongeren met grote ambities en/of prestatie

Het is een druilerige dag en je besluit de radio aan te zetten. Grote kans dat je dan Teun Senders (16) voorbij hoort komen. Hij is inmiddels al ruim vijf jaar bezig met het maken van radio. “Vroeger hield ik al van verhalen schrijven en vertellen. Radio sprak voor mij erg tot de verbeelding, hierdoor wist ik niet zo goed wat het precies inhield. De afstand tussen mezelf en de radio voelde erg groot, vanwege deze redenen zag ik mezelf in eerste instantie niet als radiomaker’’, vertelt Teun.

“Uiteindelijk bleek niets minder waar. Ik kwam erachter dat radio ‘het theater der gedachten is’. Ik kan mijn luisteraars alles laten horen wat ze willen. Door zo beeldend mogelijk te vertellen, probeer ik een bepaald beeld op te roepen bij mijn luisteraars.’’ Zo draait Teun niet alleen muziek en leest hij niet alleen het nieuws voor. Hij probeert ook om de verhalen achter de muziek te vertellen. Enkele van zijn favoriete artiesten om te draaien op de radio zijn Al Stewart, Bruce Springsteen en de Charlie Daniels Band. ‘”Ze maken muziek met hele diepzinnige teksten. Hier kan ik mooie verhalen bij vertellen’’, vertelt Teun. Na twee jaar bij omroep Kontakt gedraaid te hebben, heeft hij nu een show op zaterdagmiddag op Dit is Helmond genaamd ‘Studio Teun’. Iedere zaterdagochtend bereidt hij zijn programma voor. Hij zoekt zijn muziek uit, schrijft de verhalen erbij en zet alles in een programma. Wanneer dit allemaal gedaan is, is hij helemaal klaar om live te gaan.

Landelijke radio
Later zou Teun erg graag op de landelijke radio een eigen programma willen hebben. “Het liefst zou ik dj willen worden bij Radio 2. Zij draaien veel verschillende stijlen muziek, en vaak wat oudere muziek. Dat vind ik het allerleukste’’, vertelt Teun. Hij zit nu nog in zijn laatste jaar van de middelbare school. Hij wil na zijn school niet gaan studeren, maar meteen gaan werken. “k wil gaan strijden voor mijn idealen. Het maakt mij niet uit of ik voor tien, of voor tienduizend mensen een radioprogramma maak. Ik doe het met dezelfde passie’’, vertelt Teun trots. De MooiLaarbeekTeenz wensen Teun veel succes met zijn toekomstige carrière en hopen hem terug te horen als de volgende Ruud de Wild, een van zijn idolen.