Afbeelding

Verwerking doppen voor hulphonden

Algemeen

Laarbeek - De Stichting Bulters/Mekke vindt het geweldig dat zoveel mensen de weg hebben gevonden om hun verzamelde doppen in te leveren. De missie van de stichting is om zoveel mogelijk mensen met een fysieke beperking en/of met psychische problematiek de eigen assistentiehond op te laten leiden. Met de opbrengst van de ingezamelde doppen worden assistentiehonden opgeleid voor mensen die geen vergoeding krijgen van instanties.

De doppen kunnen op verschillende locaties in Laarbeek worden afgeleverd. Daar worden ze verpakt in standaard zakken alvorens ze naar het volgende verzamelpunt te brengen. “Wij doen ook de eerste grove sortering: plastic bij plastic, ijzer bij ijzer. Een enkele keer echter zit er een zak tussen met sterk vervuilde doppen die wij niet mogen doorsturen omdat de volgende controle strenger is. Sorteren is handwerk en wordt door vrijwilligers gedaan. Helaas moeten wij sterk vervuilde doppen weggooien en dat kan toch niet de bedoeling zijn. Maar ik kan wel zeggen dat zeker 99 procent van de doppen schoon genoeg zijn om te sorteren, maar wij zouden graag geen doppen weggooien en alles kunnen doorsturen”, zegt Th. van der Kolk.

De verzamelpunten van de bier- en plastic doppen: Aarle-Rixtel: Lieshoutseweg 2; Mariahout: Tuindersweg 43; Lieshout: Prinsenhof 13; Beek en Donk: De Wieken 44 of Koppelstraat 77.