Alice van der Knokke vestigt haar atelier in 't Oude Raadhuis
Alice van der Knokke vestigt haar atelier in 't Oude Raadhuis Foto: Mark Barten

Op de koffie bij… De Restauratie Meester

Zakelijk advertorial

Beek en Donk - Zelf had ze jaren geleden al eens een kleine website gebouwd maar het werd hoog tijd voor iets anders; Alice van der Knokke uit Beek en Donk ging met GoedeMorgen Media in zee en het eindresultaat liegt er niet om; een nieuwe, herkenbare bedrijfsnaam, een fris logo en een spiksplinternieuwe, professionele website. De Restauratie Meester stelt zich aan je voor.

Wie is ‘De Restauratie Meester’?
“Mijn naam is Alice van der Knokke. Na mijn studie Conservatie Restauratie Schilderkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen ben ik in 2003 gestart als restaurator in mijn eigen atelier te Beek en Donk. Tussen 2005 en 2020 was ik daarnaast werkzaam als Collectiebeheerder in het van Abbemuseum te Eindhoven. Sinds dit jaar is mijn atelier gevestigd in ’t Oude Raadhuis aan het Heuvelplein.”

Wat doe je precies?
Alice: “Mijn vak of meer nog mijn ambacht, is het restaureren van schilderkunst. Ik heb ruime ervaring in het restaureren van objecten uit de 17e, 18e en 19e eeuw maar ook in objecten uit de hedendaagse kunst. Daarnaast ben ik collectiebeheerder en houd ik me bezig met het registreren, conserveren en tentoonstellen van collecties en adviseer ik rondom bruikleenverkeer.”

Wat kenmerkt jouw werkwijze Alice?
“Ik streef naar de balans tussen restauratie en oog houden voor het authentieke aspect. Voor mij staat het object en de bijbehorende geschiedenis centraal. Ik maak een object ‘opnieuw’ leesbaar, zoals de kunstenaar het heeft bedoeld, met respect voor de tijd die het kunstwerk al heeft gehad.”

Wie kan bij jou terecht?
Alice: “Het palet aan opdrachtgevers (…) is heel divers. Ik werk niet alleen voor verzamelaars en particulieren maar ook voor musea, bedrijfscollecties, kastelen, landhuizen, kerken en kloosters.”

Nieuwe website: www.derestauratiemeester.nl
Vanaf deze week is de nieuwe website in de lucht. “Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat”, besluit Alice: ”Ik zie mooie beelden en de site is op een overzichtelijke, frisse en beknopte wijze voorzien van alle benodigde informatie om een waarheidsgetrouw beeld te schetsen van wie ik ben en wat ik doe.”

Benieuwd of Alice ook wat voor jou kan betekenen? Kijk op www.derestauratiemeester.nl.