Afbeelding

Jans, Kris en Lotus verrassen alleenstaande ouderen in Mariahout

Algemeen

Mariahout – De 9-jarige Jans van de Heuvel en haar 10-jarige vriendinnen Kris Vermeulen en Lotus Aarts trokken er afgelopen weekend op uit om alleenstaande ouderen in Mariahout te verrassen. Dit deden zij naar aanleiding van het inspirerende verhaal over de 12-jarige Willem Opheij, die dagelijks even zwaait naar mevrouw van der Mijden in Lieshout (DeMooiLaarbeekKrant, 14 januari 2021).

Twee weken geleden zaten Jans, Kris en Lotus aan de keukentafel bij Anja Aarts, toen Anja de vraag gesteld kreeg wat zij aan het lezen was. Anja vertelde aan de drie dames het verhaal van Willem Opheij uit Lieshout die zwaaide naar de (eenzame) vrouw die weinig familie heeft. De vraag van de meiden kwam of er ‘ook veel alleenstaande ouderen in Mariahout zijn?’ Want het drietal zou graag iets lekkers bakken voor deze ouderen met daarbij een drankje en een lief kaartje.

Navraag leerde dat het in Mariahout om ongeveer 81 alleenstaande ouderen gaat. Jans, Kris en Lotus gingen druk aan de slag in de keuken om voor deze mensen iets lekkers te maken. Van het kaartje, drankje en het lekkers werd een pakketje gemaakt. Deze pakketjes zijn de dames zaterdag en zondag rond gaan brengen in Mariahout.

Super lief van deze drie jonge meiden om in Coronatijd aan de alleenstaande ouderen te denken. Goed gedaan Jans, Kris en Lotus!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding