Afbeelding

Jongerenwerk in coronatijd; ondersteunen waar nodig

Kinderen & Tieners Coronavirus

Laarbeek - Jongeren zijn hard geraakt door de coronacrisis, zij hebben het de afgelopen maanden niet makkelijk gehad. De coronacrisis legde in een keer hun (sociale) leven stil. Scholen werden gesloten en gingen over op online lesgeven, examens werden afgelast, bijbaantjes stopten, stages lagen stil en sportclubs waren genoodzaakt om te sluiten. De vaak volle agenda’s van jongeren werden in no-time leeg geveegd.

Het jongerenwerk heeft de afgelopen maanden getracht een belangrijke rol te spelen in de levens van jongeren. Er zijn allerlei acties ondernomen om met jongeren in contact te blijven. Zo is het jongerenwerk veel de straat opgegaan en zijn activiteiten razendsnel online gegaan. Enerzijds hebben de jongerenwerkers, jongeren op de hoogte gebracht van de besmettingsrisico’s en hen te wijzen op hun verantwoordelijkheid, anderzijds om de jongeren te spreken over hun eigen zorgen en angsten. In Laarbeek zijn de jongerenwerkers aanwezig waar mogelijk. Het is niet makkelijk in deze tijd om het contact te onderhouden met de jongeren, maar er word hard gewerkt om hen niet kwijt te raken.

Ondanks alle beperkingen zijn de jongerenwerkers constant op zoek naar goede alternatieven om met jongeren in contact te staan. Zo zijn er whatsapp groepen, is er binnenkort een activiteit rondom online koken en zijn jongerenwerkers regelmatig tijdens de avondklok tot 20.30 uur buiten aanwezig om met de jeugd in gesprek te gaan. Maar bovenal zijn ze goed bereikbaar en kunnen ze jongeren ondersteunen waar nodig!

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Stuur een mail naar: jongerenwerklaarbeek@levgroep.nl.