Archieffoto
Archieffoto Foto: Joost Duppen

Carnavalsconcerten Koninklijke Harmonie O&U 1 jaar uitgesteld

Algemeen Carnaval

Beek en Donk - Normaliter wordt de aftrap van de carnavalsweek in Beek en Donk verricht door een carnavalsconcert op vrijdagavond voor carnaval in muziekcentrum Het Anker. Helaas zal dat dit jaar niet gebeuren. De dertigste editie verschuift naar 2022.

Amusementskwartet KUUB zong tijdens het carnavalsconcert van 2020 al een treffend lied met de titel corona, als voorbode op het nog onbekende. Ook de entourage was al in het teken van het virus, toen nog louter komisch bedoeld. Voorzichtig zijn de eerste voorbereidingen al getroffen met het bedenken van een nieuw pakkend thema, aansluitend op de slogan van de nieuwe prins. Ideeën voor de sketches en het zoeken van bij het thema passende muziek, de creatieve geesten kunnen weer even terug in de fles. De show must go on, zij het met enige vertraging. Hopelijk van maximaal een jaar. De conclusie dat een dergelijk concert via een livestream geen kans van slagen heeft, lijkt meer dan waar. De denktank van O&U heeft dan ook een jaar langer de tijd om in 2022 flink uit te pakken.

Herinnert u zich deze nog?
Dit tussenkopje betekent direct een ommezien naar de carnavalsconcerten van weleer. Tal van artiesten betraden in meer dan dertig jaar het hoge podium. Variërend van excellente zangers, minder goede zangers, slechte zangers, cabaretiers, sprekers, jongleurs, acrobaten, goochelaars, gitaristen, komieken met de lach aan de kont, muzikale geniën tot geslaagde persiflages, danseressen, zanggroepen, kinderkoren, soortement sauerkrautkapellen, krasstemmen, typetjes, toneelspelers tot heuse theatermakers, etc. Soms was het een chaos op het podium behorende bij de act, vaak een geoliede machine waarvan het publiek met volle teugen genoot. De rode draad van de concerten wordt gevlochten rondom een thema met een tekstuele kwinkslag waarin de vereniging centraal staat: NerO&U, ZoO&U, Tirol&U, RetrO&U, Royal&U, TropicanO&U en gaat u maar door. Ieder jaar is het een feest voor O&U om de concerten te organiseren en ook het eigen kunnen van de slagwerkgroepen en de diverse orkesten aan de toehoorder en toeschouwer te tonen. Maar nu even niet.

Onder het genot van…
Een nieuw carnavalsconcert laat nog even op zich wachten, maar een terugblik op voorgaande edities ligt nu al binnen de digitale mogelijkheden. Via de Facebookpagina Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning kunt u binnenkort genieten van een compilatie video-opnames en de kolderieke muzikale sfeer in huiselijke kring opsnuiven. En wanneer u dan toch aan het genieten bent, laat dit dan vergezeld gaan van een heerlijk glas elegant drinkende rode of frisse licht exotische witte wijn, luisterend naar de naam Vinou en speciaal door O&U in Frankrijk geselecteerd. Of een glas Anker Tripel, een ambachtelijk gebrouwen Belgisch speciaal bier van hoge gisting, bitterzoet met een mooie goudblonde kleur en een stevig rotsachtig schuim. U helpt hiermee ook nog eens de muzikale vereniging door te gaan met de activiteiten waarmee zij bezig zijn: de jeugd kennis laten maken met muziek om daarna samen met de diverse geledingen van de harmonie onder andere carnavalsconcerten te verzorgen in Laarbeek. Eenvoudig te bestellen via www.oenu.nl.

Heb jij een thema-idee voor het Carnavalsconcert van 2022? Stuur jouw idee dan naar nieuws@oenu.nl en misschien win jij één van de VIP plaatsen voor het carnavalsconcert van 2022.