Ina en Bernard Donkers
Ina en Bernard Donkers Foto: Mark Barten

Benik Houthandel & Zagerij verhuist naar Gemert

Zakelijk advertorial

Beek en Donk – De houthandel en -zagerij ‘Benik Hout’ van Ina en Bernard Donkers verhuist naar een nieuwe locatie in Gemert. Vanaf 1 februari opent het bedrijf haar deuren (voor bestellingen) aan de Rooije Hoefsedijk 61 in Gemert.

Ina en Bernard zijn hun bedrijf in 2011 begonnen. De zaken liepen goed, al snel groeide het bedrijf en moesten ze op zoek naar een ander pand. Na een aantal locaties gehuurd te hebben, hebben Ina en Bernard het pand in Gemert gekocht. Ina: “We waren op zoek naar een kooplocatie, we waren al een tijdje op zoek toen deze kans zich voor deed.” Ze nemen de locatie over van Houthandel Kuijpers, in de volksmond bekend als ‘de Strooije Kes’. “We nemen het huidige assortiment en de contacten van Kuijpers over en voegen daar ons huidige assortiment aan toe.” 

“We zijn een heel energiek bedrijf,
we houden van aanpakken”

Verhuizen
De verhuizing is begonnen op 4 januari. Sindsdien is het dak van het pand in Gemert volledig vervangen en is het verbouwen van het terrein grotendeels klaar. Ina: “We zijn een heel energiek bedrijf, we houden van aanpakken.” Deze week worden een aantal machines van de oude locatie (Vonderweg 3 in Beek en Donk) verplaatst naar het nieuwe onderkomen. “Het is een lang proces maar we liggen op schema.” De bedoeling was om de houthandel in Gemert op 1 februari te openen. De huidige coronamaatregelen gooien echter roet in het eten. “Wij zullen klaar zijn, zodra de lockdown voorbij is kan iedereen weer bij ons terecht.” Tot die tijd kunnen, vanaf 1 februari, bestellingen gedaan en afgehaald worden. Artikelen die nog uitgezocht moeten worden (denk aan boomschorsplanken) kunnen vanaf 9 februari besteld worden. Ina en Bernard verhuizen binnenkort zelf ook naar Gemert. 

Benik Hout
Benik Hout is een houthandelaar en -zagerij, begonnen in Beek en Donk. Het bedrijf heeft 11 werknemers in dienst. Het bedrijf verwerkt aangeleverde boomstronken tot balken en planken. Ze specialiseren zich in douglas- en eikenbomen, maar hebben ook andere houttypes. Hout kan in elke gewenste dikte en lengte worden gezaagd, tot 9 meter lang. Het paradepaardje van het bedrijf zijn de zogenaamde ‘boomschorsplanken’. Bernard en Ina hebben bijna 23 jaar ervaring in het vak. Daarvoor runden ze samen een bosbeheerbedrijf. Door de jaren heen hebben ze een groot netwerk opgebouwd. “We verwerken zelf verantwoord geoogste bomen. In combinatie met onze grote voorraad waarborgen we een snelle levering met een eerlijke prijs. Een zagerij is meer dan op maat zagen alleen.”

Kijk voor meer informatie op www.benikhout.nl.