Koen Schrama
Koen Schrama Foto: Mark Barten

TRIA Fietsen gunt iedereen al tien jaar fietsplezier

Zakelijk advertorial

Lieshout - Volgens zangeres Katie Melua waren er in 2005 negen miljoen fietsen in Peking. In Nederland hebben we er ongeveer drie keer zoveel. Ons land is hét fietsland bij uitstek, maar toch zijn fietswinkels niet zó essentieel dat ze tijdens de lockdown open mochten blijven. Koen Schrama, eigenaar van TRIA Fietsen, heeft zich evenwel geen moment verveeld.

Kort na de jaarwisseling gingen de nieuwe deuren van TRIA Fietsen aan de Lieshoutse Papenhoef gewoon open. Keurig in lijn met de regels was de winkel vol e-bikes, stadsfietsen, racefietsen, mountainbikes en onderdelen gesloten, maar de arbeid in de werkplaats ging gewoon door. En ook in de winkel is er de laatste tijd hard gewerkt, wordt al gauw duidelijk. “De toonbank staat nu centraal in de winkel, zodat we de klanten beter kunnen ontvangen. En de onderdelen staan nu bij de werkplaats, zodat de monteurs niet de hele winkel over hoeven te steken”, lacht Koen (35).

Iedereen is welkom
Ook in figuurlijke zin staan de deuren van TRIA Fietsen - dat ook een vestiging heeft in de Helmondse wijk Brandevoort - altijd open. “We gunnen iedereen fietsplezier”, zo omschrijft de jonge ondernemer zijn motto. “Door een goede fiets te verkopen, of een al gekochte fiets te onderhouden. En dan maakt het echt niet uit of die fiets bij ons gekocht is, of ergens anders. Hier is iedereen, met ieder soort, merk en type fiets, welkom!”

Corona heeft ook op TRIA Fietsen, dat op 4 januari tien jaar bestond, behoorlijk wat invloed gehad, legt Koen uit. “Vorig jaar is het enorm hectisch geweest. Omdat veel sportgelegenheden sloten, gingen mensen meer fietsen om toch in beweging te blijven. Premier Rutte moedigde mensen zelfs aan om de fiets te pakken. Nou, dat hebben we gemerkt. En niet alleen wij. Door de vrij plotselinge, grote vraag naar fietsen, raakten de voorraden uitgeput en namen de levertijden van de fabrikanten enorm toe.”

Die achterstanden zijn voorlopig nog niet weggewerkt. Koen: “Het gevolg is dat ook onze klanten soms langer moeten wachten op hun droomfiets. Een grote onderhoudsbeurt kan een goed alternatief zijn. Het is in elk geval van belang dat mensen tijdig langskomen voor advies, of om voor later dit jaar een fiets te reserveren. Daarnaast is het verstandig om de accu van een e-bike nu te laten testen. Dat voorkomt minder leuke verrassingen.”

Nú is de tijd voor onderhoud
Koen, zelf erg actief op de sportieve tweewieler, heeft een belangrijke boodschap voor de al dan niet eenzame fietser die in 2021 onbezorgd kilometers wil wegtrappen: wacht niet tot de krokussen hun kop opsteken. “Ik weet uit ervaring dat veel mensen hun fiets in de wintermaanden een beetje vergeten. Rond Pasen halen ze ‘m weer uit de schuur, om er dan achter te komen dat-ie wel een onderhoudsbeurt kan gebruiken. Tegen die mensen wil ik zeggen: breng je fiets nú naar ons! We hebben dan de tijd om eventueel benodigde onderdelen op tijd hier te krijgen. En te zorgen dat de fiets in de lente weer in topconditie is.”

Omdat de verkoop momenteel stilligt, heeft TRIA Fietsen de apk-winteractie tot eind februari verlengd. Kijk voor meer informatie over TRIA Fietsen op www.triafietsen.nl.