Lieselotte Bekkers
Lieselotte Bekkers Foto: Mark Barten

Lekkerder in je vel met Chineng Qigong

Medisch & Gezondheid advertorial

Beek en Donk - Vanuit Lieselotte Bekkers’ thuiskantoor aan de Beek en Donkse Waterhoenlaan kijk je zo op de vijver waar ganzen en eenden zich wagen aan een verlate nieuwjaarsduik: een kalmerend uitzicht. Voor kalmte moet je sowieso bij de bewoonster zijn. Lieselotte geeft les in Chineng Qigong. En de voordelen daarvan zijn zó evident, dat ze iedereen erover wil vertellen.

We zijn er redelijk van overtuigd dat alle lezers van DeMooiLaarbeekKrant bekend zijn met het fenomeen Chineng Qigong (wij mogen Chineng zeggen). Maar voor de zekerheid legt Lieselotte het toch nog even uit. “Chineng is een bewegingsvorm uit China. De eenvoudige en rustige oefeningen hebben een effectieve uitwerking op lichaam en geest. Ze zorgen voor daadkracht en vitaliteit. Tegelijkertijd voel je je ook uitgerust. De qi, ofwel energie, in je lichaam gaat weer vrij stromen. Dit heeft een helende werking op je gezondheid.”

Lieselotte kwam een jaar of twaalf geleden in aanraking met de oosterse bewegingskunst. “Ik had kleine kinderen en weinig energie. Toen ben ik op zoek gegaan naar methoden om me energieker te voelen en kwam al snel bij Chineng uit. Dat voelde direct goed. Ik merkte al snel dat ik meer energie kreeg en veel beter in mijn vel zat. Daarna heb ik Chineng nooit meer losgelaten.”

Voor iedereen
Een van de vele voordelen van Chineng is, zo zegt de energieke Beek en Donkse, dat het voor iedereen toegankelijk is. “Het is erg eenvoudig, absoluut niet tijdrovend en voor de oefeningen hoef je echt niet sterk of atletisch te zijn; de bewegingen die je maakt zijn langzaam. Je kunt het ook gewoon thuis doen, want ik geef online les en deel video’s en mp3’s waarmee je op een moment naar keuze de oefeningen doet. Staand, maar ook zittend, als staan niet lukt. Chineng is gericht op wat wél kan, in plaats van wat niet kan.”

“Ik merkte al snel dat ik meer energie kreeg
en veel beter in mijn vel zat”

Cursisten vertellen Lieselotte vaak dat ze in een soort flow komen. Zelf ervaart ze dat ook zo. “Als ik Chineng, gaat alles daarna beter. Je ontwikkelt een positievere mindset en trekt daardoor ook meer goede dingen aan. Let maar eens op: dieren komen graag bij je liggen als je Chineng beoefent. Het is alsof je omgeven wordt door een aura van positiviteit en innerlijke rust. Dieren voelen dat haarfijn aan.”

Verschillende levels
Ook al is Lieselotte al lange tijd bezig met Chineng; het heeft haar nog steeds veel te bieden. “Je kunt je er steeds verder in ontwikkelen. Chineng werkt op verschillende levels in je lichaam. Eerst zul je het resultaat merken in je algemene gezondheid. Diepe ontspanning van lichaam en geest werkt door in alle lagen van je lichaam. Daarna kun je ook de werking van je organen positief beïnvloeden. Ook krijg je inzicht in je emoties. Chineng biedt verlichting bij chronische aandoeningen en stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.”

Lieselotte gunt iedereen de talrijke voordelen die Chineng heeft op de fysieke en mentale gesteldheid. Ze heeft dan ook een dringend advies aan alle lezers: “Kom bij mij les nemen. Via een (online) proefles merk je al snel of het iets voor je is. Ik ben er heilig van overtuigd dat je snel positieve verandering zult ervaren in je leven!”

Kan jouw leven wel een portie Chineng Qigong gebruiken? Surf dan rustig en mindful naar lieselotte.nl.

Lieselotte Bekkers