Vlnr. Jimmy en Joey van der Leemputten en Bowen Straatman
Vlnr. Jimmy en Joey van der Leemputten en Bowen Straatman Foto: Marcel vd Kerkhof (B&D)

Wie heeft de Baron van Beek en Donk vermoord?

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Wie heeft de Baron van Beek en Donk vermoord? Het antwoord op deze vraag volgt op zaterdagavond 20 maart als de uitslag van het spel Cluebedo door de organisatie bekend wordt gemaakt. De belangstelling voor dit nieuwe dorpsevenement in Beek en Donk is enorm. Hoog tijd dus om de organisatoren, Jimmy van der Leemputten, Joey van der Leemputten en Bowen Straatman aan het woord te laten.

Joey van der Leemputten schetst hoe ze tot dit idee zijn gekomen. “In het verleden organiseerden we voor onze vriendengroep een weekendje ‘Wie is de mol?’ De organisatie daarvan kostte heel veel tijd en werd steeds groter en uitbundiger. Op een gegeven moment dachten we, eigenlijk is het net zo leuk om al deze tijd in een activiteit te steken die voor veel meer mensen toegankelijk is. Dus voor heel Beek en Donk. Zo zijn we na gaan denken over een soort evenement en na wat brainstormen zijn we uitgekomen bij het concept Cluebedo. Het spel is afgeleid van het moordspel Cluedo, waarin iemand is vermoord en waarbij je ook te maken hebt met een aantal verdachten, wapens en locaties. Over die drie ingrediënten hebben wij een Beek en Donks sausje gegoten en ook de plaatsnaam hebben we in de naam Cluebedo verwerkt.”

Broer Jimmy vult aan: “In deze Coronatijd zit iedereen maar thuis en dit is perfect geschikt om toch iets leuks voor het dorp te organiseren. Het moet natuurlijk wel aan alle richtlijnen voldoen. De teams bestaan uit maximaal vier personen. Het uitgangspunt daarbij is dat je twee gasten mag ontvangen.”

“Als dat laatste dus niet kan”, merkt Bowen Straatman op, “dan gaat het spel niet door en moeten we het uitstellen. Mocht het zo ver komen dan krijgen de deelnemers tijdig bericht.”

Wat houdt Cluebedo in?
“We gaan uit van 250 deelnemende teams”, vertelt Jimmy van der Leemputten. “Het doel is dat zij de Hoofdcommissaris helpen om de moord op te lossen. Wie is de dader, wat is het moordwapen en op welke locatie is de moord gepleegd? Elk team krijgt op 20 maart de zogenaamde Cluebedo Crime-kit. In dit fysieke onderzoeksdossier zitten alle bewijsstukken die de Hoofdcommissaris al heeft verzameld. Omdat er zes verdachten, zes wapens en zes locaties zijn heb je achttien opties. Daarvan moeten er drie overblijven. Dat doen de teams door vijftien puzzels op te lossen. Het wordt een avondvullend programma voor jong en oud, gezellig thuis met een hapje en een drankje, zonder stress en geheel coronaproof.”

Uitslag
“De oplossing wordt digitaal ingeleverd. De organisatie maakt diezelfde avond nog het beste detective-team digitaal bekend. Een fysieke bekendmaking zit er in deze tijd helaas niet in”, sluit Bowen af.

Ook meedoen aan Cluebedo? Inschrijven kan nog via www.cluebedo.nl!