Een visual van hoe de nieuwe geldkiosk er op de nieuwe locatie uit kan komen te zien.
Een visual van hoe de nieuwe geldkiosk er op de nieuwe locatie uit kan komen te zien. Foto: Visual Rabobank

Rechter: bezwaren tegen geldkiosk Beek en Donk ongegrond

Algemeen

Beek en Donk - De komst van een geldkiosk nabij de Michaëlkerk in Beek en Donk, met afstort-mogelijkheid, is weer een stap dichterbij. Enkele omwonenden en Dorpsraad Beek en Donk gingen tegen het besluit van de gemeente om een geldkiosk toe te staan in beroep. De rechter heeft hun bezwaren nu ongegrond verklaard.

De geldkiosk in Beek en Donk is inmiddels al veel besproken. Het gemeentebestuur besloot in maart 2020 in te stemmen met de komst van de geldvoorziening vanwege ‘het algemeen belang’ voor Laarbeek en Beek en Donk in het bijzonder. Onder meer het belang om ondernemers te faciliteren in de mogelijkheid om geld af te storten, was voor het gemeentebestuur belangrijk. Want met het verdwijnen van die mogelijkheid na de verhuizing van de Rabobank van de Koppelstraat naar ‘Mijnheer van Thiel’ in Beek en Donk kunnen ondernemers in heel Laarbeek geen geld meer afstorten.

Omwonenden en Dorpsraad Beek en Donk gingen hier tegen in beroep. De bezwaarmakers vrezen onder meer aantasting van hun woon- en leefklimaat en extra verkeersdruk. Ook vonden ze dat er niet genoeg was gekeken naar alternatieve locaties. De rechter heeft nu geoordeeld dat hun bezwaren ongegrond zijn. Hierdoor is de komst van de geldkiosk weer een stap dichterbij. De bezwaarmakers kunnen tegen het besluit van de rechter nog wel in beroep, bij de Raad van State.