Prins Luuk de 48ste, met zijn adjudant.
Prins Luuk de 48ste, met zijn adjudant.

Langste en langstzittende Prins van Ganzendock blikt lang terug

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Met een vlog op Youtube laat Prins Luuk de 48ste tijdens deze bijzondere carnaval opnieuw van zich horen. Normaal blijft hij altijd te lang in de kroeg hangen 'mi dees doag', maar nu blijft de langst regerende vorst aller tijden veel te lang hangen bij carnaval 2020. Zelfs emiritus prins Luuk Hans Vereijken zal uiteindelijk naar zijn twijfelachtige record als langstzittende kunnen fluiten.

Met de lancering van de hashtag #luuk48forever doet de huidige prins een poging zijn ambstermijn, na goed voorbeeld van andere wereldleiders, tot in de eeuwigheid te bestendigen. Luuk de 48ste is tenslotte nog altijd in het bezit van de sleutel van het gemeentehuis en kan dus gebruik maken van de bijzondere bevoegdheden die daarbij horen. Het is maar goed dat onze burgervader zich niet bewust is van deze imperfectie in zijn handhavingsbeleid. Volgens de woordvoerder van Luuk de 48ste was de functie van burgemeester Van der Meijden het afgelopen jaar dan ook puur ceremonieel van aard.

Terugblik in 48ste uur journaal
Zich van geen kwaad bewust en met een onnozelheid zoals we van hem gewend zijn is onze geliefde en huidige Prins er eens flink voor gaan zitten. Wat moet je anders in deze tijd? In een 11 minuten en 11 seconden lang 48ste uur Journaal blikt de 48ste samen met zijn adjudant weemoedig terug op de dieptepunten van de carnavalsactiviteiten in 2020 en kijkt hij ook al voorzichtig vooruit. De woordvoerder van de Prins meent dat dit een geweldige manier is om de komende carnavalsdagen door te komen en vooral te beseffen dat het eigenlijk helemaal geen ramp is om die onzin een jaartje te moeten missen.

Op de bekende Facebook pagina van Beweging Op d’n Tocht is de vlog te zien of rechtsreeks via Youtube.