Afbeelding
Foto: Liesbeth van Boxtel

Ganzegat maakt zich op voor historisch feest

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel - Kijken wat wel mogelijk is, dat is wat de Ganzegatters voor ogen hadden. Met carnaval voor de deur kan de eerste balans worden opgemaakt. Het voorseizoen was beperkt, met te weinig mogelijkheden. Stichting Organisatie Carnaval Ganzegat is blij dat de digitale Ganzekwekavond goed is bekeken. Op basis van de registratie moeten meer dan duizend Ganzegatters gekeken hebben. In één woord: 'Kei-Skôn-Skitterend'. Ook is de organisatie blij dat De Ganzegatter er is gekomen met medewerking van adverteerders, samen staan we sterk.

Carnaval gaat over zoveel meer dan bier drinken en het café bezoeken. Carnaval in Ganzegat gaat over een laagdrempelig feest voor iedereen in Ganzegat die daaraan wil deelnemen en bijdragen. De carnaval moet dus wel doorgaan. Daarom zijn de volgende activiteiten opgezet om te zorgen voor het samen maar toch op gepaste afstand vieren van de carnaval. Iedereen kan helpen met het creëren van sfeer in het dorp, van jong tot oud. In de Dorpsstraat hangen de vlaggen al uit. Bij de Boerenbond kunnen Plekgansjes en versierpakketten worden gekocht. Pak de handschoen op en doe mee. Schrijf je via de website in voor de gevel- en straatversiering en maak kans op leuke prijzen. Ook is het leuk om met je eigen ‘bubbel’ het Ganzegatbord te spelen. Kijk voor meer informatie op de website of in De Ganzegatter. Je kunt het spelen wanneer je maar wilt.

Start om 16.11 uur
Op Carnavalszaterdag om elf minuten over vier in de middag zal de carnaval overal thuis worden geopend. Het leuke is dat iedereen mee kan doen. Maak om precies elf minuten over vier een foto van hoe jij de carnaval opent. Maak de foto voor een klok zodat iedereen ziet dat je op tijd bent. Doe mee en deel je foto via de digitale media met je eigen vrienden en familie en alle andere Ganzegatters. Samen laten zien dat het ook dit jaar carnaval wordt, al is het anders dan anders.

Carnavalsbingo
Zaterdagavond staat in het teken van de hilarische Carnavalsbingo van Ganzegat. Een leuk programma en mooie prijzen die beschikbaar gesteld zijn door Aarle Onderneemt. Koop nog vlug je (extra) bingokaart via de bekende verkoopadressen of via secretariaat@ganzegat.nl.

Een groot gemis dit jaar is het bezoeken van de mensen die zelf niet meer de carnaval bij kunnen wonen. Vaak omdat ze ziek zijn of op hoge leeftijd. In deze corona-tijd is het moeilijk hen een hart onder de riem te steken. Deze bezoeken zijn belangrijke en kenmerkende carnavalsmomenten binnen Ganzegat. Deze bijzondere momenten willen we niet helemaal voorbij laten gaan. Op zondag zal dit symbolisch worden opgepakt.

Verder zal Ganzegat op deze zondag in de middag muzikaal worden omlijst, letterlijk! Met de Crazy 55 zal de carnavalsmuziek naar het dorp gaan gebracht worden. Kijk op social media hoe je verzoeknummers kunt insturen. Tot slot is de organisatie op dit moment nog druk bezig om op de zondagavond via Ganzekwek TV vanaf 20.00 uur oude optochtbeelden uit te zenden.