vlnr Peter Sieuwers, Annemarie Gerards en Marga de Jager, directeur merk en leden van de ANWB.  Op het scherm de winnaar van Brabant.
vlnr Peter Sieuwers, Annemarie Gerards en Marga de Jager, directeur merk en leden van de ANWB. Op het scherm de winnaar van Brabant.

ANWB Fonds: veiliger maken van rondweg Lieshout mooiste project Noord-Brabant

Algemeen

Lieshout - Het ANWB Fonds heeft het veiliger maken voor fietsers van een weg rondom het centrum van Lieshout uitgeroepen tot het mooiste maatschappelijke project van de provincie Noord-Brabant. De initiatiefnemers ontvingen vandaag tijdens een digitale bijeenkomst met de winnaars van alle provincies een cheque van € 10.000 voor hun project.

Een totaal van 46.317 Nederlanders heeft de afgelopen maanden meegestemd in deze landelijke campagne van het ANWB Fonds, waarbij voor iedere provincie van Nederland een winnaar is aangewezen. Het ANWB Fonds biedt financiële steun aan projecten die een bijdrage leveren aan de samenleving op het gebied van verkeersveiligheid, (duurzame) mobiliteit en vrije tijd.

“We zijn als dorpsbewoners supertrots met deze toekenning”, vertelt Bas van Sinten, lid van de werkgroep verkeersveiligheid van dorpsraad Lieshout. “Dit is een belangrijke stap op weg naar meer verkeersveiligheid in en rondom ons dorp.”

Lieshout kampt met sluipverkeer dwars door het centrum. Een alternatief is een route rondom het dorp, alleen is die niet bijzonder veilig, zeker niet voor fietsers. Om daar verandering in te brengen gaat Lieshout nu met hulp van de ANWB op de fietsstroken van de rondweg rode banen aanbrengen en fietsiconen schilderen.

De verkiezing, die voor de derde keer is gehouden, liep aanvankelijk vertraging op vanwege corona. “Maar we zijn ontzettend blij dat we uiteindelijk hebben doorgezet”, vertelt voorzitter Paul Makken van het ANWB Fonds. “Want ondanks alle beperkende coronamaatregelen merken we - door het recordaantal inzendingen en stemmers én door de kwaliteit van de inzendingen - dat mensen nog steeds erg betrokken zijn met elkaar. ”

Wil je weten wie de andere winnaars zijn, kijk dan op anwb.nl.