De iglo bestaat uit 11 lagen en is 3 meter hoog
De iglo bestaat uit 11 lagen en is 3 meter hoog Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Bijzonder: vriendengroep bouwt iglo van drie meter hoog in Beek en Donk

Algemeen Fotoseries

Beek en Donk – Het aanhoudende winterse weer zorgt voor mooie en bijzondere momenten. Ook in Beek en Donk. Op het grasveld achter Muziekcentrum ’t Anker hebben een aantal vrienden een grote iglo gebouwd. De iglo is bijna drie meter hoog en bestaat uit ongeveer 11 lagen.

Het bouwen van de iglo was het idee van vrienden Raoul, Mats en Lesley. Raoul: “We zagen sneeuw liggen en dachten, dat is leuk, we gaan een iglo bouwen.” De drie krijgen hulp van onder andere Niels, Sam Joey, Peer en Luuk. Ze begonnen met drie lagen van grote blokken samengedrukte sneeuw. Daarop hebben ze een laagje sneeuw aan de buitenkant van de grote blokken aangebracht, waardoor de kleinere blokken schuin naar boven lopen. Raoul: “Alle blokken worden op elkaar gezet, aangevoegd met sneeuw, waarna we er water overheen sprayen. Dat vriest meteen vast.”

“Zo hebben ze wat te doen
en kunnen ze plezier maken”

Trotse buurtbewoners en familie van een paar van de bouwers, Admar Ketelaars en Claudia Verhoef, staan toe te kijken. Admar: “Het is gewoon mooi om die jongens aan de gang te zien. Zo hebben ze wat te doen en kunnen ze plezier maken.”

De groep is al drie dagen aan het bouwen. Raoul: “we beginnen ’s middags en werken door tot ongeveer acht uur. We verwachten vanavond de iglo dicht te hebben. Dan gaan we de tunnel en ingang van de iglo maken.” Het hoogste punt van de iglo zal dan ongeveer 3 meter hoog zijn.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding