Een van de kinderen die een vogel hebben geknutseld.
Een van de kinderen die een vogel hebben geknutseld.

Creatieve kunstwerkjes voor ramen bibliotheek

Algemeen

Laarbeek - In januari stond Bibliotheek De Lage Beemden in het teken van De Nationale Voorleesdagen én het prentenboek Coco kan het! van Loes Riphagen. Dit mooie verhaal gaat over de kleine vogel Coco die voor het eerst gaat vliegen. Net als dat wij het soms spannend vinden om iets nieuws te leren, vindt Coco het leren vliegen heel spannend. Wat als ze valt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. De moeder van Coco helpt haar om niet bang te zijn.

Buiten voor de ramen van de vestigingen van Bibliotheek De Lage Beemden zijn kleurrijke bomen te bezichtigen. In de bomen zit een nest met Coco en haar moeder. In de afgelopen weken zijn er nog meer vogels bijgekomen. De bomen hangen vol met vrolijke Coco’s en andere vogelvriendjes. Thuis geknutseld door heel veel kinderen uit de gemeenten Laarbeek, Boekel en Gemert-Bakel. De bibliotheek is blij verrast met zoveel creatieve kunstwerkjes. De komende weken blijven de bomen te bewonderen voor de ramen. Loop er eens langs en geniet.

Drie geluksvogels
De mama van Coco heeft drie geluksvogels uitgekozen: Liv van Bakel uit Aarle-Rixtel, Jorn van de Ven uit Bakel, en Scott Oomen uit Boekel. Zij mogen het mooie prentenboek Coco kan het! van Loes Riphagen en een kleine Cocoknuffel in ontvangst nemen bij de Bibliotheek. Ze hebben hierover persoonlijk bericht ontvangen.

Voor jeugdleden en hun ouders die nog meer willen genieten van mooie prentenboeken staan in de bibliotheek leuk gevulde verrassingstassen klaar. En via www.bibliotheeklagebeemden.nl zijn digitale prentenboeken te vinden om samen thuis bij weg te dromen. Want na het buitenspelen in de kou is niets fijner dan ontspannen bij een mooi winterverhaal.