Leny van Vijfeijken (rechtsachter) met het gemaakte sprei in de hand
Leny van Vijfeijken (rechtsachter) met het gemaakte sprei in de hand

Is het stil in Mariahout?

Algemeen

Mariahout - Deze vraag zal de laatste weken vaak met ‘ja’ beantwoord zijn. Veel vaste activiteiten hebben al lang niet meer plaats gevonden bij Zorg om het Dorp. Dat geldt ook voor andere verenigingen. Toch zagen ze de laatste dagen wat leven in de brouwerij in Mariahout. Veel schaatsplezier op het Torreven en het coronaproof rondbrengen van D’n Heizot gaf toch nog een carnavalesk tintje. Bij de handwerkgroep Mariahout is het daarentegen echt even stil geworden door het overlijden van bestuurslid Leny van Vijfeijken.

Stilte bij de Handwerkgroep Mariahout
In het carnavalsweekend is de penningmeester van ‘ZOD-handwerkgroep Mariahout’ helaas overleden. Meer dan 25 jaar zette Leny van Vijfeijken zich in voor dorpsbewoners die op de maandagmiddag in het Buurthuis kwamen handwerken of zich bezig hielden met handenarbeid, bordspelletjes, kaarten en/of gezellig buurten. Aanvankelijk vond dit plaats onder de noemer van Welfare maar toen het Rode Kruis hiermee stopte nam ver. Zorg om het Dorp (tevens dorpsraad Mariahout) deze werkgroep over. Leny heeft zich niet alleen ingezet voor de financiën maar was ook elke maandag actief aanwezig in het Buurthuis. Veel deelnemers konden hierdoor op een vast moment in de week even van huis om elders gezelligheid en bedrijvigheid te vinden. Hiermee werden de mantelzorgers van enkele deelnemers even ontlast en dus zorgde deze werkgroep ook voor de broodnodige vrijwillige respijtzorg in Mariahout. Hopelijk kan er weer snel gestart worden met deze handwerkgroep; Leny zal node gemist worden. Het ZOD-bestuur en de werkgroep wenst de familie veel sterkte toe.

Alleengaanden / Alleenstaanden
Ook voor deze doelgroep is het stiller dan normaal. Er kunnen geen ‘stellen’ op bezoek komen om eens gezellig bij te praten. Dit alles om er voor te zorgen gezond te blijven. Ook de laatst georganiseerde activiteit in het najaar kon geen doorgang vinden i.v.m. corona. Het bestuur en de werkgroep ‘Alleengaanden’ hoopt toch snel weer met een coronaproof activiteit te kunnen beginnen. Bent u alleenstaand en wilt u ook uitgenodigd worden voor activiteiten georganiseerd door de ZOD-werkgroep? Neem dan contact op met Gerda van den Heuvel (06-14437369 of gerdinia@hotmail.com) of mail met secretariaat@zorgomhetdorp.nl.

Speurtocht voor de jeugd verlengd
Ook aan de jeugd van Mariahout is gedacht. Twee leden van Zorg om het Dorp hebben een carnavalsspeurtocht uitgezet door Mariahout. Het is een ‘carnavals-bingo-optocht’ waar men zelf de muziek bij kan downloaden via de QR-code. Heel feestelijk. Zo kan ieder met eigen gezin toch even het carnavalsgevoel beleven. Omdat de meeste jeugd in het carnavalsweekend op het Torreven te vinden was, is de carnavals-bingo-optocht verlengd tot en met zondag 21 februari. De bingokaart, plattegrond en de spelregels zijn te downloaden via www.zorgomhetdorp.nl. Zie nieuws. Het bestuur van Zorg om het Dorp bedankt Mieke Huijbers en Marjan Vermeulen voor hun spontane inzet.