Afbeelding

In april weer een gezamenlijke collecteweek in Laarbeek

Algemeen

Laarbeek - Jammer genoeg verhinderde corona dat er in 2020 een gezamenlijke collecte kon worden georganiseerd. Men wil echter de goede doelen niet opnieuw in de kou laten staan. Daarom hebben de vier besturen van de gezamenlijke collecteweek onlangs besloten om dit jaar weer een grote gezamenlijke collecte te organiseren. De goede doelen hebben het immers na het coronajaar 2020 zwaar. De collecte zal, net als voorgaande jaren, in de Paasweek gehouden worden.

Er is echter wel gezocht naar een alternatieve manier van collecteren zonder fysieke contactmomenten. Concreet betekent dit, dat u in de week van 29 maart een envelop in de bus krijgt. De collectanten bellen niet aan om deze te overhandigen. In de envelop vindt u een brief met daarin precies uitgelegd hoe de collecte in zijn werk gaat. De werkwijze verschilt hier en daar per kern. Overeenkomstig is, dat de envelop niet bij u wordt opgehaald zoals u dat gewend bent, maar dat aan u gevraagd wordt om deze zelf in te leveren. De inleverpunten staan in de brief vermeld.

Zo min mogelijk contant geld
De manier van collecteren varieert ook. De organisatie hoopt op zo min mogelijk contant geld, omdat het tellen daarvan ook weer contactmomenten oplevert voor de collectanten. Daarentegen zijn er de mogelijkheden van een eenmalige machtiging en/of het gebruik van een QR-code en/of de mogelijkheid om een bedrag over te maken op de rekening van de organisatie. Wat de opties voor uw kern zijn, staat precies in de brief uitgelegd.

De organisatie vraagt, indien u een eenmalige machtiging gebruikt of contact geld doneert, om de envelop met uw giften voor de goede doelen in de week van 5 april in te leveren. Hoewel de organisatie zich realiseert dat dit voor u als inwoner iets meer moeite kost, vertrouwt zij er toch op dat u gul zult doneren, vooral ook omdat men vorig jaar geen kans heeft gehad een steentje bij te dragen.