Twee jonge deelnemers aan de online-bingo
Twee jonge deelnemers aan de online-bingo

Leuke online-bingo bij buurtvereniging De Oude Toren

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Buurtvereniging De Oude Toren in Beek en Donk staat bekend als een actieve buurtvereniging waar betrokkenheid, samenzijn en gezelligheid hoog in het vaandel staan. Er worden diverse activiteiten georganiseerd per jaar, voor jong en oud. Maar in deze tijd is alles anders. Het bestuur was het er roerend over eens; ook tijdens corona is het organiseren van een activiteit mogelijk.

Afgelopen zaterdag werd er in het verlengde van carnaval, een online carnavalsbingo georganiseerd. "We zijn gestart met een bingo voor de kinderen. Van te voren hadden alle deelnemers de bingokaarten al ontvangen. Via Teams waren de kinderen toch een beetje samen en doordat ze in carnavalskleding verkleed waren zag het er heel gezellig uit. De activiteit werd geopend met carnavalsmuziek. Te zien was dat de kinderen de carnaval toch wel gemist hadden. Er werd dan ook flink gedanst en meegezongen met de alom bekende nummers."

Na een korte uitleg over de bingo werd de quizmaster in de spotlights gezet. Het bingo-rad met de ballen werd in stelling gebracht en één voor één werden de nummers opgelezen. De spanning was van de gezichtjes af te lezen. "Het duurde een hele poos maar opeens hoorden we BINGO roepen door één van de kinderen. Uiteraard moesten de nummers gecontroleerd worden en het bleek een juiste bingo te zijn. Na drie goede bingo’s werden er twee bestuursleden op pad gestuurd om de prijzen rond te brengen. Met een live verslag aan de deur kon iedereen zien hoe groot de blijdschap was bij het in ontvangst nemen van de prijzen. Zo zijn er deze avond meerdere kinderen verblijd met een prijs, maar ook aan de anderen hadden we gedacht in de vorm van een troostprijs."

Later op de avond was het de beurt aan de volwassenen. Ook zij waren de carnavalsdoos ingedoken en hadden zich uitgedost. Met een nieuwe quizmaster aan het roer werden de nummers één voor één opgelezen. Of er nu gespeeld werd voor een rijtje, twee rijtjes of een volle kaart, de spanning was van de gezichten af te lezen. Door enkele bestuursleden was veel zorg besteed aan het inkopen van de prijzen. Dat gaf dan ook een groot gevoel van onderlinge strijd. De prijzen zijn de dag daarna rondgebracht in verband met de geldende avondklok. Een geslaagde activiteit voor jong en oud. Het bestuur kijkt al weer uit naar de volgende activiteit.