Sylvia de Haan (r) neemt Bloematelier De 4 Seizoenen over van Tom van Zutven (l)
Sylvia de Haan (r) neemt Bloematelier De 4 Seizoenen over van Tom van Zutven (l) Foto: Mark Barten

Bloematelier De 4 Seizoenen krijgt nieuwe eigenaar

Zakelijk advertorial

Beek en Donk - Per 1 april vindt er een wisseling van de wacht plaats bij Bloematelier De 4 Seizoenen op het Piet van Thielplein in Beek en Donk. Na bijna twintig jaar draagt Tom van Zutven ‘de bloem’ over aan opvolgster Sylvia de Haan uit Heeswijk-Dinther. Allebei vertellen ze ‘dat het zo heeft moeten zijn’. Wat dan precies zo heeft moeten zijn, horen we graag van hen zelf!

Tom, hoe ben je tot dit besluit gekomen?
“Na twintig jaar hard werken - een werkweek van 70 uur is geen uitzondering - begint mijn lijf hier en daar te protesteren. Het werd daarom tijd eens goed na te denken over de toekomst. De conclusie was dat ik die anders wilde inrichten. Met pijn in het hart ben ik tot dit besluit gekomen maar ik weet dat het een verstandige beslissing is.”

Sylvia, heb je dit altijd al gewild en hoe kwam je terecht in Beek en Donk?
“Als jong meisje wilde ik al bloemist worden. Ik ben opgegroeid in de bloemenwinkel Decora bij mijn ouders in Den Bosch. Ik heb de Middelbare Tuinbouwschool gedaan en na mijn opleiding bij diverse bloemisten gewerkt. Hierna heb ik ruim twintig jaar een eigen bloemenzaak gehad. Nadat ik die had verkocht, ben ik in de bloemenwereld blijven werken, waarvan de laatste 1,5 jaar bij een groot tuincentrum. Maar de drang naar zelfstandigheid bleef. Ik heb de laatste jaren diverse locaties bekeken maar het was het telkens net niet. Toen ik de kans kreeg om de zaak van Tom over te nemen, was de keuze dan ook snel gemaakt: Een mooie locatie, een leuk (en groen!) dorp, een aansprekende naam en een landelijke uitstraling. Het heeft zo moeten zijn, ik heb er ontzettend veel zin in.”

Wat ga je het meest missen Tom?
“Ik heb al die jaren met ontzettend veel plezier gewerkt en ben meer dan twintig jaar geweldig bijgestaan door Ellen en de laatste jaren ook door Jegina. Het afgelopen coronajaar heeft de toegevoegde waarde van bloemen maar weer eens laten zien; bloemen verbinden in zware tijden, ze steken een hart onder de riem en maken mensen blij. Dat maakt ons vak zo mooi. Ik ga mijn collega’s, de (verhalen van) klanten en mijn winkeltje zeker missen maar het geeft een gerust gevoel dat ik in Sylvia een hele goede opvolgster heb gevonden. Dat heeft zo moeten zijn.”

Sylvia, ga je nog iets veranderen in de winkel of in de aanpak?
“Na een frisse opknapbeurt gaat er zeker iets veranderen. Ons brede assortiment kwaliteitsbloemen wordt uitgebreid met hippe, groene planten en met droog- en zijden plukboeketten. Arrangementen worden met passie en aandacht samengesteld. Wat blijft, is de bezorgservice, het vakmanschap in rouw- en trouwwerk, de gemengde boeketten, potterie en vazen. Iedereen kan bij ons terecht voor een leuk cadeau. Jegina blijft een bekend gezicht en we gaan er samen iets moois van maken!”

Tom, weet je al hoe je vanaf 1 april je werkzame leven gaat invullen?
“Jazeker. Ik ga fulltime voor een werkgever werken, een oud-collega bloemist in Waalre. Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging. Zaterdag 6 maart is mijn allerlaatste dag in Beek en Donk.”

Tom en Sylvia; willen jullie tot slot nog iets kwijt?
Tom: “Samen met mijn vrouw Yvonne wil ik iedereen die door de jaren heen bij ons klant is geweest bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen. Een speciaal woord van dank wil ik uitspreken aan ome Martien die al die jaren met zoveel enthousiasme voor ons heeft bezorgd.”

Sylvia reageert: “En wij zijn nog op zoek naar iemand die voor ons zou willen bezorgen. Heb je interesse? Mail dan naar ruudensyl@gmail.com. In de tussentijd kun je ons volgen via Facebook en Instagram en vanaf 1 april is iedereen van harte welkom in de nieuwe winkel!”