Afbeelding

Waardevolle dagbesteding bij De Liesvelden

Zakelijk

Zorgboerderij De Liesvelden biedt een waardevolle dagbesteding en dagbehandeling aan mensen met een beperking. Doelgroep is voornamelijk 50 plus. Een beperking zoals mensen met geheugenproblemen, mensen met een vorm van dementie, mensen met een niet aangeboren hersenletsel en aan mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Vele activiteiten worden aangeboden o.a. het verzorgen van dieren, buiten bezig zijn in de moestuin, pluktuin en belevingstuin, maar ook binnen activiteiten zoals biljarten, spellen, het verzorgen van een maaltijd en nog veel meer.

Het doel van Zorgboerderij De Liesvelden is om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Structuur, goede voeding en vooral beweging staan centraal voor al onze cliënten. In het voorjaar van 2021 wordt onze overdekte beweegtuin geopend. Een prachtige binnentuin die het hele jaar gebruikt kan worden om in te bewegen. Bewegen is voor iedereen goed en er is bewezen, dat veel bewegen het proces van dementie vertraagd. Het project was een idee van Nicolle Kanters en van de fysiotherapeuten van Kemps en Rijf. De fysiotherapeuten van Kemps en Rijf komen 3 middagen in de week naar de Zorgboerderij toe om de mobiliteit van de cliënten te ondersteunen.

In de lente en zomer kan er tevens gefietst worden op een speciale zorgfiets trein waar in totaal 3 cliënten en 1 begeleider op kan fietsen. Geweldig om te horen van cliënten die al jaren niet meer hebben kunnen fietsen dat het nu voor hen toch mogelijk wordt gemaakt.

Wat ook nieuw op de Zorgboerderij is, is onze belevingstafel. Deze is afgelopen jaar geschonken door verschillende sponsoren aan Stichting vrienden van Zorgboerderij De Liesvelden.

De belevingstafel is een tafel met een groot multi-touch scherm. De belevingstafel is ideaal voor cliënten het denken en het geheugen actief te houden. Ook helpt de tafel voor verbinding tussen cliënten en is het vaak een gezellige boel door de tafel! De ‘tafel’ is zo geconstrueerd dat je er met meerdere mensen omheen kunt zitten, ook voor rolstoelgebruikers, en iedereen kan het apparaat tegelijkertijd bedienen. Geheugenspelletjes, spreekwoorden en gezegdes, puzzels, oude foto’s, kinderversjes van vroeger, of wat ook maar gewenst is, het kan er allemaal op.

Zorgboerderij De Liesvelden hoopt het komend jaar haar 10-jarig bestaan te vieren. Dit zal i.v.m. de coronamaatregelen klein gehouden worden.

Een open dag zal er voorlopig niet in zitten i.v.m. de coronamaatregelen, maar Zorgboerderij De Liesvelden gaat bekijken of we op kleine schaal georganiseerde inloopmiddagen kunnen organiseren in het voorjaar en zomer, natuurlijk geheel coronaveilig.

Datum’s worden nog gepubliceerd in kranten maar ook op onze website: www.zorgboerderijdeliesvelden.nl.


Afbeelding
Afbeelding