Afbeelding

Zonnetij: van gasterij naar buurtkamer

Algemeen

Aarle-Rixtel - Gasterij ‘t Trefpunt in Zonnetij in Aarle-Rixtel sluit komende tijd zijn deuren voor een grote verbouwing. De Zorgboog wil met deze verbouwing een nieuwe weg inslaan, van gasterij naar buurtkamer.

Dagelijks wordt er in ‘t Trefpunt een wisselend drie-gangen menu geserveerd tussen 12.00 en 13.00 uur door medewerkers van de Zorgboog en de vrijwilligers. Momenteel is dat voornamelijk voor de bewoners van de Zonnetij en enkele mensen uit Aarle-Rixtel. De insteek van de verbouwing is dat het niet meer alleen voor het eten is, maar echt een buurtkamer voor de inwoners van Aarle-Rixtel. “Een plek waar mensen lekker een kopje koffie kunnen komen drinken, waar verenigingen terecht kunnen en ook, wanneer weer toegestaan, activiteiten kunnen plaatsvinden”, vertelt Annemie Geene, medewerker van de Zorgboog. Een laagdrempelige plek waar iedereen welkom is.

Verbouwing
“De verbouwing zal op maandag 15 maart starten”, zegt Annemie. De ruimte krijgt een nieuwe lik verf, nieuwe gordijnen. “Zo komt er een prachtig vierluik schilderij op hout met bloemen, een nieuwe boekenkast met een leeshoek.” Ook komen er roomdividers om de ruimte nog gezelligere te maken, maar ook handig als er bijvoorbeeld verschillende activiteiten plaatsvinden. “Een grote zaal is toch minder gezellig, roomdividers geven dan toch meer sfeer.” Het belangrijkste is dat het de sfeer van een huiskamer wordt. Naast de verbouwing van de gasterij is het ook de bedoeling dat er een beweegtuin bij Zonnetij komt.

Oproep voor foto’s
Medewerkers die in woon-zorg instellingen met ouderen werken hoef je niets meer te vertellen als het om omgevingsfactoren gaat. Alles wat met ‘vroeger’ te maken heeft, werkt goed. Geuren, geluiden, muziek, maar ook foto’s van vroeger of foto’s uit de vertrouwde omgeving. Het maakt de mensen rustig en het vertrouwde beeld haalt ook gevoelens van angst en onzekerheid weg, geeft Annemie aan. Daarom is ‘t Trefpunt op zoek naar oude foto’s en boeken van Aarle-Rixtel voor een fotowand. Heeft u nog oude foto’s of boeken liggen, bijvoorbeeld van het vroeger op die plek gestane bejaardenhuis De Witte Poort en wilt u deze beschikbaar stellen aan ‘t Trefpunt? Neem dan contact op met Annemie Geene: annemie.geene@zorgboog.nl

!