Afbeelding
Foto: Mark Barten

Media Ukkie Dagen bij de Bibliotheek

Algemeen

Laarbeek - Tijdens de Media Ukkie Dagen van 26 maart tot en met 2 april vraagt bibliotheek De Lage Beemden aandacht voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Jonge kinderen vinden razendsnel hun weg in de digitale wereld. Ze swipen naar hun favoriete filmpje en spelen graag spelletjes op de tablet. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om er wijs mee om te gaan en als ouder of opvoeder wil je je kind hierbij graag begeleiden.

Door samen een filmpje te bekijken of samen een online spelletje te spelen steekt het kind er ook echt wat van op. Het is belangrijk om dit af te wisselen met andere activiteiten, zoals bijvoorbeeld buitenspelen. In het mediagebruik van het kind ligt meer dan je als ouder misschien op het eerste oog ziet. Het is onderdeel van de opvoeding. Door samen van media te genieten kunnen kinderen volop de kansen van media benutten en blijven de risico’s beperkt. Het thema van de Media Ukkie Dagen 2021 is daarom: ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’.

Voor ouders met kinderen van 0 tot 6 jaar heeft bibliotheek de Lage Beemden een inspiratieblad gemaakt. In dit blad staan tips, digitale prentenboeken, (doe)activiteiten én een kleurrijke verrassing om samen mee aan de slag te gaan. Het thema is de lente – tuinieren – groeien en bloeien. Het Media Ukkie inspiratieblad (1 per gezin) ligt klaar in de bibliotheek van 26 maart tot en met 2 april (zolang de voorraad strekt).

Op woensdag 31 maart van 20.00 tot 21.00 uur verzorgt Denise Bontje een gratis online webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’. Denise neemt ouders mee in het media-aanbod voor jonge kinderen. Welke media zijn beschikbaar? Waar moet je als ouders op letten en welke media passen in een gezond mediamenu voor jonge kinderen. Hoe zorg je voor de nodige balans? Aanmelden voor het webinar kan via de bibliotheek: www.bibliotheeklagebeemden.nl/media-ukkie-dagen.