De leden van de jongste groep van het jeugd IVN Laarbeek.
De leden van de jongste groep van het jeugd IVN Laarbeek.

Landelijke opschoondag op een coronaveilige manier

Dier & Natuur

Laarbeek - Tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 20 maart, organiseren mensen door het hele land leuke opschoonacties om samen hun buurt of straat schoon te houden. Ook IVN Laarbeek heeft, in samenwerking met de gemeente Laarbeek, al jaren aan deze dag meegewerkt.

In vorige jaren was de Bimd een uitgifte- en innamepunt van materialen en ook het startpunt met koffie en het eindpunt met na afloop een lunch voor de deelnemers. Dit jaar kan dit alles niet doorgaan Maar de landelijke opschoondag gaat wel door, in aangepaste vorm.

Coronaproof betekent dat u, alleen of met personen uit uw eigen gezin een stukje van uw eigen omgeving schoonmaakt. Er is geen gezamenlijk startpunt en eindpunt en er worden door het IVN geen materialen uitgegeven Op de website www.nederlandschoon.nl kunt u zich aanmelden en op een kaart aangeven welk gebied u wilt schoonmaken.

De leden van de jongste groep van het jeugd IVN Laarbeek zijn op woensdag 10 maart al op stap geweest gehuld in oranje hesjes en werkhandschoenen en gewapend met alvalgrijpers en een alvalzak. Vol enthousiasme hebben ze de bermen in de buurt van het verenigingsgebouw de Bimd en een deel van de rest van de straten van Aarle-Rixtel al vrij gemaakt van zwerfafval. Met als resultaat vier zakken vol. Volgt u hun voorbeeld: Doe mee en maak op zaterdag 20 maart een opschoon-ommetje.