VIDEO

Workshop sushi maken voor Laarbeekse tieners

Video

Laarbeek - Een hoop culinaire jongeren stonden maandag 15 maart klaar in de keuken om aan de slag te gaan met het maken van hun eigen verse sushi. Via jongerenwerk Laarbeek konden jongeren van elf tot zestien jaar zich online opgeven voor de tweede editie van dit kookfestijn. Met de hulp van Sushi8 uit Beek en Donk werd er heerlijke sushi gemaakt.

Sushi maken doe je niet zomaar. Er wordt gebruik gemaakt van hele andere ingrediënten en technieken dan bij je macaroni. Een van de belangrijkste eisen is misschien wel de versheid van de benodigdheden. Daarom waren vrijwilligers van jongerenwerk Laarbeek en de medewerkers al vroeg begonnen bij Sushi8 om ervoor te zorgen dat alles gebakken, gebraden, genummerd en ingepakt werd zodat de jeugd de pakketten dezelfde dag nog op konden halen. Zo was het zeker dat alles nog lekker en vers was tijdens de workshop die avond. In het pakket zat genoeg om vier verschillende sushirollen te maken en door de livestream viel er voor iedereen perfect te zien wat de bedoeling was.

Samenwerking 
Het is leuker om samen te komen voor een activiteit, maar het kan nu jammer genoeg niet anders. Maar zelfs in de tijd van het ‘nieuwe normaal’ laat jongerenwerk Laarbeek zien dat ze er zijn en hun best blijven doen voor de jeugd. Het lag daarom ook extreem voor de hand om niet alleen de jongeren erbij te betrekken, maar ook de ondernemingen die het nu zwaar hebben een rol te laten spelen. Zo kwamen ze uit bij Sushi8 en was afgelopen maandag alweer de tweede editie van de sushiworkshop waar opnieuw een hoop enthousiaste jongeren bij aanwezig waren.

Rollen maar
Dus het was een kwestie van laptop aan en let’s go! In het pakket met de ingrediënten zat ook een stappenplan zodat je je alvast wat kon inlezen en erop terug kon vallen als iets te snel ging. Er werd stap voor stap uitgelegd hoe de verse sushi van Sushi8 in elkaar werden gezet. Via de chatfunctie werden er vele vragen gesteld door de enthousiaste jongeren over de fijne kneepjes van het vak. Wat we geleerd hebben? Hoe je lekkere sushi maakt. Het is nog wel onduidelijk of een frikandel in de sushi lekker smaakt, maar het wordt wel afgeraden.

Heb jij ideeën voor een leuke workshop neem dan contact op met het jongerenwerk van de LEVgroep en laat een bericht achter. Leuke activiteiten zijn altijd welkom. www.levlaarbeek.nl/contact

Tekst en video: MooiLaarbeekTeenz

Afbeelding