Afbeelding

Seniorenvereniging Lieshout blijft digitaal actief

Senioren

Lieshout - Seniorenvereniging Lieshout probeert er ondanks de coronamaatregelen toch te zijn voor haar leden. Daarom is de verenging ook digitaal actief. 

Op maandag 22 maart is alweer de laatste kunstlezing van dit seizoen. Deze keer vertelt mevrouw Ine Pels over Jan Steen. Ook het volgende seizoen staat er een serie lezingen gepland. De deelnemers kunnen vijf items kiezen uit een lijst van zeven: Rafaël, Bernini, Friedrich, Gentileschi, Matisse, Tintoretto en Fra Angelico. Of vier items uit de hiervoor genoemde en een keuze uit de volgende drie: Caravaggio, Leonardo da Vinci en Frida Kahlo. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ine Pels: 040-2442984 / 0644264189, email: i.pelsvandeven@gmail.com.

Twee webinars
KBO-Brabant werkt samen met het Ministerie van Justitie en Veiligheid tijdens de campagne Senioren en Veiligheid. Deze vindt plaats in april. Misschien heeft u in september 2020 de filmpjes met acteur Kees Hulst of de webinars met Catharine Keyl gezien? Hierbij werd u gewaarschuwd voor babbeltrucs, meekijken bij pinnen, hulpvraagfraude en phishing. Ook de maand april zal weer volledig in het teken staan van senioren en veiligheid. Deze maand wordt georganiseerd door het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met de ouderenbonden ANBO, KBO-PCOB, KBO-Brabant, NOOM, Seniorenweb en de Koepel Gepensioneerden, de Politie en het CCV.

Er worden twee webinars georganiseerd die door Catherine Keyl worden gepresenteerd. Catherine zal u samen met de tafelgasten, waaronder de politie, voorlichting geven om deze nare vormen van criminaliteit te voorkomen. U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze webinars. Op 15 april is de webinar over Spoofing. Spoofing is oplichting waarbij de oplichter zich voordoet als uw bank en u op deze manier geld probeert af te nemen. Ook deze keer laat acteur Kees Hulst in een filmpje zien hoe spoofing in zijn werk gaat en wat u er tegen kunt doen. Ook komen de onderwerpen babbeltrucs, meekijken bij pinnen, hulpvraagfraude en phishing weer aan bod.

Op 22 april kunt u kijken naar een webinar over online veiligheid. U krijgt informatie over hoe u veilig kunt internetten. U krijgt uitleg over het belang van het gebruik van wachtwoorden, het belang van het maken van updates, het gebruik van een virusscanner en het maken van back-ups. Het is belangrijk dat u altijd eerst checkt voordat u ergens op klikt. U kunt de webinars volgen via de website maakhetzeniettemakkelijk.nl:

- Op donderdag 15 april om 10.30 uur het webinar over spoofing;
- Op donderdag 22 april om 10.30 uur het webinar over veilig internetten.

Als u niet in de gelegenheid bent om het webinar op dit tijdstip te volgen dan kunt altijd op een later moment de webinars terugkijken. Gaat u hiervoor naar de website maakhetzeniettemakkelijk.nl op een moment dat het u uitkomt.