John en Jolanda (l) ontvangen een cheque t.w.v. €7.000 uit handen van Daniëla en Maureen
John en Jolanda (l) ontvangen een cheque t.w.v. €7.000 uit handen van Daniëla en Maureen

Massale steun voor Café Zaal Bij van Dijk; Crowdfundingsactie brengt 7.000 euro op

Algemeen Coronavirus

Aarle-Rixtel - Al een jaar leven veel horecaondernemers door de coronacrisis in onzekerheid. Zo is ook het geval bij Café Zaal Bij van Dijk in Aarle-Rixtel. Begin maart bestond Bij van Dijk vijf jaar en als het aan uitbaters John en Jolanda van de Leest had gelegen, was dat groots gevierd. Door corona kwam het er niet van.

Begin maart sprak het koppel met DeMooiLaarbeekKrant. De toekomst zagen zij gitzwart voor ogen. “Op papier zijn we failliet”, lieten John en Jolanda weten. “Een paar keer hebben we overwogen om de handdoek in de ring te gooien. Ook in de relatie is het gewoon heel erg zwaar.” Stoppen willen én kunnen ze niet. Daarvoor zitten de kroeg en hun klanten te diep in hun hart. Enkele van die vaste gasten sprongen bij voor hun geliefde kroeg en zetten een crowdfundingsactie op voor Bij van Dijk.

“Bij elke donatie lieten we weer een traantje vallen”

Daniëla en Maureen zetten een crowdfundingsactie op, naar aanleiding van de noodkreet van John en Jolanda op Facebook. “We hadden niet gedacht dat ons Facebookbericht zoveel teweeg zou brengen. Bij elke donatie lieten we weer een traantje vallen. Het maakte niet uit wat de hoogte van het bedrag was, het ging vooral om de gedachte die er achter zit. Ook de mensen die spontaan een kaartje door de bus deden, dat heeft ons echt ontroerd.”

Voor Maureen en Daniëla was het een spontane actie nadat zij het Facebookbericht en het verhaal van John en Jolanda hadden gehoord. Voornaamste reden was dat dit mooie café zeker niet mag verdwijnen uit het mooie Aarle-Rixtel. En zo dachten velen met hen. Al snel stroomden de donaties en positieve reacties binnen van zowel mensen uit Aarle als daarbuiten. Dit heeft ertoe geleid dat het bedrag is opgelopen tot maar liefst 7.000 euro. Een geweldig bedrag en een boost voor John en Jolanda om het weer even vol te houden.

John en Jolanda willen iedereen bedanken voor de steun. “Via deze weg een dikke dank je wel. Wij hopen dat we weer heel snel jullie lieve mensen mogen ontvangen. Tevens willen we iedereen een hart onder de riem steken om vol te houden in deze bijzondere tijd...”