Pastor Geoffrey de Jong
Pastor Geoffrey de Jong Foto: Joost Duppen

Meld je aan voor het vormsel

Algemeen

Laarbeek - Ondanks alle beperkingen en moeilijkheden van deze corona-tijd, wil de parochie toch de mogelijkheid bieden om het Vormsel te doen. Veiligheid gaat echter boven alles en het zal op een aantal punten helaas anders moeten dan iedereen gewend is.

Pastor Geoffrey de Jong vertelt: “Wij hopen via Teams een vijf- of zestal online lessen te geven voor alle jongeren van Laarbeek die graag hun Vormsel willen doen. Wij zorgen ook voor een vormselproject en voldoende begeleiding in de onlinebijeenkomsten. Wij streven naar groepjes van 3 tot 4 voor de Vormselviering (-en), maar houden ook rekening met hoe groot het groepje wordt. Voorlopig gaan we nog uit van uiterlijk 10 personen per gezin. Yolanda zal zorgen voor een mooie en kindvriendelijke muzikale omlijsting. Tot en met 28 maart is het mogelijk om je aan te melden en in april hopen we per week een les aan te bieden. Afhankelijk van de groepen zullen wij de (verschillende) Missen inplannen in mei of uiterlijk juni. Helaas moeten we wel een slag om de arm houden met alle data in verband met corona, de veiligheid en wat op dat moment mogelijk zal zijn.”

Deze omstandigheden zijn verre van ideaal, maar de pastor hoopt op uw begrip. “Wij gaan in ieder geval proberen om ook in 2021 een mooi Vormsel te vieren. We hopen zo spoedig als mogelijk verdere data te geven voor de online-lessen. U kunt zich aanmelden per mail: info@eustachiusparochie.nl. Dan sturen wij u een aanmeldformulier toe. De kosten voor het Vormsel zijn € 40,00. Zou u dit bedrag willen overmaken op rekeningnummer NL40RABO 0105 023 078 onder vermelding van: Vormsel en de naam van uw kind. Bij voorbaat dank.”