Juryleden van Het Perfecte Plaatje Laarbeek: beroepsfotografen Liesbeth van Boxtel en Joost Duppen
Juryleden van Het Perfecte Plaatje Laarbeek: beroepsfotografen Liesbeth van Boxtel en Joost Duppen Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Schrijf je in voor: ‘Het Perfecte Plaatje Laarbeek’

Algemeen Het Perfecte Plaatje Laarbeek

Laarbeek - Bijna iedereen kent het televisieprogramma ‘Het Perfecte Plaatje’ van RTL 4 wel. Afgelopen najaar werd het vijfde seizoen van het programma uitgezonden waarin bekende Nederlanders op fotografisch gebied met elkaar de strijd aangaan. Zij voeren iedere ronde meerdere opdrachten uit en na beoordeling door een professionele jury wordt de balans opgemaakt. Degene met het laagste cijfer moet het programma verlaten. Nu komt er een Laarbeekse versie.

GoedeMorgen Media, onder andere uitgever van DeMooiLaarbeekKrant, wil er een Laarbeekse versie van maken. “We krijgen vaak foto’s ingestuurd op de redactie. Mensen vinden het leuk om mooie en bijzondere foto’s die ze gemaakt hebben te delen. Iemand bracht ons het idee ter ore om er een Laarbeekse versie van te maken en dat lijkt ons heel erg leuk”, vertelt Daan Daniëls namens de redactie van de krant.

Inschrijven
Daan vervolgt: “Op 22 april gaan we starten met ‘Het Perfecte Plaatje Laarbeek’. We zijn op zoek naar 20 Laarbekenaren die de strijd met elkaar aan willen gaan. Iedereen kan meedoen. Je kunt meedoen met jouw fotocamera, maar ook een telefoon is prima. Wil jij graag meedoen? Stuur dan een mail naar redactie@mooilaarbeek.nl. Vermeld daarin jouw naam, leeftijd, woonplaats en laat ons weten waarmee jij gaat fotograferen en waarom je mee wil doen. Stuur ook een foto mee die iets over jou zegt. Er wordt uiteindelijk een selectie gemaakt van 20 kandidaten. We hopen op deelname uit iedere Laarbeekse kern.” Inschrijven is mogelijk tot maandag 5 april 2021.

“Je kunt meedoen met jouw fotocamera, maar ook een telefoon is prima”

Opzet
De geselecteerde kandidaten krijgen iedere veertien dagen (met uitzondering van de zomerperiode tussen 9 juli en 25 augustus) twee opdrachten van de redactie, met bijbehorende reglementen en instructies. De foto’s dienen binnen een week ingeleverd te worden, waarna ze beoordeeld worden door de professionele Laarbeekse beroepsfotografen Joost Duppen (Joost Duppen de Fotograaf) en Liesbeth van Boxtel (Het Fotoatelier). Na iedere ronde vallen de twee kandidaten met het laagste gemiddelde cijfer af. Er zijn in totaal 10 rondes (20 opdrachten). Er wordt verslag gedaan via DeMooiLaarbeekKrant, www.mooilaarbeek.nl en de social media kanalen van MooiLaarbeek.

De keuze van het publiek
De foto’s van iedere opdracht worden gepubliceerd op www.mooilaarbeek.nl. De lezer kan daar een stem uitbrengen op zijn/haar favoriete foto. In de krant wordt bekend gemaakt welke foto het publiek koos. Zijn zij het eens met de keuze van de jury?!

Winnaar
In oktober krijgen de twee overgebleven finalisten de laatste twee opdrachten. De uiteindelijke winnaar mag een foto maken voor de voorpagina van DeMooiLaarbeekKrant en ontvangt naast eeuwige Laarbeekse roem een trofee. Ook krijgt de winnaar een leuke fotoshoot van zichzelf of met het gezin van Joost Duppen of Liesbeth van Boxtel en een afdruk op canvas van GoedeMorgen Media.