Deelnemende bedrijven hebben al de informatie gekregen.
Deelnemende bedrijven hebben al de informatie gekregen.

Alternatieve Roefeldag 2021

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - 12 juni 2021 staat in Laarbeek de Roefeldag voor de basisschoolkinderen vanaf groep 3 weer op de planning. Jammer genoeg gelden nog altijd de coronamaatregelen. Als gevolg van het virus is het helaas ook in 2021 niet mogelijk om de normale Roefeldag te organiseren. Gelukkig hebben de gezamenlijke comités een alternatief bedacht zodat Roefeldag 2021 niet onopgemerkt voorbij gaat.

Een kwart eeuw geleden staken vier kernen de koppen bij elkaar om een leuke educatieve dag voor kinderen te organiseren. Jarenlang was de tweede zaterdag van juni een komen en gaan van basisschoolleerlingen die op de fiets of bijvoorbeeld loeiend in een brandweerauto de Laarbeekse kernen onveilig maakten. Aangezien Roefelen 25 jaar geleden begon is het daarom extra zuur dat deze leuke dag voor het tweede jaar op rij niet kan worden georganiseerd. Toch wil de organisatie Roefeldag 2021 niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Ze roepen juni 2021 uit tot Roefelmaand. In deze maand worden alle Laarbeekse kinderen de mogelijkheid gegeven om in Laarbeek te speuren naar deelnemers aan de Roefeldag.

Juni 2021 wordt Roefelmaand
Aangezien de Roefeldag op de klassieke manier nog niet kan, zocht men naar een alternatief. De bedoeling is dat 1 tot en met 30 juni heel Laarbeek vol komt te hangen met de opvallende gele posters. Iedereen mag naar de posters op zoek gaan en degenen die de meeste posters weet te vinden verdient natuurlijk een prijs. Via de Laarbeekse media wordt iedereen op de hoogte gehouden hoe ze aan deze speurtocht deel kunnen nemen.

Oproep aan bedrijven, instellingen en organisaties
Dankzij de medewerking van vele bedrijven, instellingen en organisaties is Roefeldag al zo lang een succes. Via een speurtocht naar alle gele Roefelposters achter de ramen bij de deelnemers wil de organisatie iedereen die deze leerzame dag tot een succes maakt toch een beetje in het zonnetje zetten. Als het goed is hebben organisaties en bedrijven die meededen aan de vorige Roefeldag een oproep in hun mailbox ontvangen. Heeft uw bedrijf geen mail ontvangen? Neem dan contact op met uw plaatselijke Roefelcomité. Men gaat er vanuit dat Roefelmaand 2021 niet onopgemerkt voorbij gaat. In 2022 hoopt de organisatie weer als vanouds een geweldige Roefeldag te organiseren.

Meer informatie: www.roefeldaglaarbeek.nl