De collectieve collecteweek komt er weer aan
De collectieve collecteweek komt er weer aan

Dorpsraad Lieshout ondersteunt gezamenlijke collecte

Algemeen

Lieshout - De gezamenlijke collecte vindt dit jaar in de Paasweek van 5 tot 10 april plaats. Na een jaar te hebben overgeslagen, vanwege de start van de corona-pandemie, is besloten dat de gezamenlijke collecte dit jaar wél door gaat: goede doelen hebben uw ondersteuning immers hard nodig; vooral in dit soort tijden!

Bundeling
Eerder is er, ook voor Lieshout, besloten om de collectes die door allerhande goede doelen gedaan werden te bundelen in één gezamenlijke collecte. Hierdoor werden de huisdeuren minder plat gelopen en kon er gezamenlijk extra aandacht gegeven worden aan de collecte. Afgelopen jaar (2020) kon de gezamenlijke collecte helaas niet door gaan: vanwege de net gestarte corona-pandemie bleek het onmogelijk om de huisdeuren af te gaan en was de tijd te kort om het digitaal te doen of anders te organiseren.

Oplossing
Dit jaar zijn die mogelijkheden er gelukkig wél. De organisatie heeft hier een oplossing voor gevonden. Alle adressen zullen een envelop ontvangen met daarin een lijst van goede doelen die meedoen met deze collectieve collecte. Die goede doelen zijn overigens allemaal vooraf gekeurd door het CBF, het Centraal Bureau Fondsenwerving, zodat gewaarborgd is dat de giften op de juiste plaatsen terecht komen. Zo kunnen donateurs, bij het doneren via de eenmalige machtiging, op de lijst zelf aangeven welk goed doel ze willen ondersteunen. Bij het doneren via QR-code en bij het handmatig overmaken wordt het bedrag over de deelnemende fondsen verdeeld.

Inleveren
Anders dan andere jaren worden de enveloppen dit jaar niet opgehaald worden. Vanwege de contact-maatregelen en veiligheid lopen de vrijwilligers dit jaar maar eenmaal hun ronde en wordt gevraagd om de eenmalige machtigingen in te leveren op enkele centrale punten; in Lieshout zijn DA Drogist Mark Lommen, Jumbo Supermarkt, Petra van der Heijden, Ribbiusstraat 22 en Esther Göring, De Schop 11. Maakt u gebruik van de QR-code of boekt u handmatig een bedrag over, dan hoeft u niets in te leveren.

Dorpsraad ondersteunt
In het hele proces ondersteunt de Dorpsraad Lieshout bij de verwerking van de giften: de eenmalige machtigingen die hieruit voortvloeien moeten immers geint en verwerkt worden. In die klus kan Dorpsraad Lieshout de gezamenlijke collecte met raad én daad ondersteunen en een bijdrage geven waardoor de donaties bij de juiste goede doelen terecht komen. En, doordat de Dorpsraad ook nog eens de kosten van de incasso’s draagt, is verzekert dat alle giften 100% bij de goede doelen komen.

Kijk voor meer informatie op www.dorpsraad-lieshout.nl.